7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Cartiere curățate de garajele ilegale. Primăria Sibiu pregătește modernizarea zonei

Știri din Județ

Primăria Sibiu pregătește modernizarea zonei de blocuri din cartierul Terezian și a Căii Cisnădiei, pe tronsonul dintre strada Gh. Dima și ieșirea din Municipiul Sibiu

Primăria Sibiu pregătește modernizarea zonei de blocuri din cartierul Terezian. Studiul de fezabilitate este realizat, proiectul tehnic este în lucru și urmează contractarea lucrărilor propriu-zise la începutul anului viitor.

Calea Cisnădiei
Terezian
Calea Cisnădiei
Terezian
Terezian

Pentru ca aceste lucrări de modernizare să fie realizate unitar, terenul din zona delimitată de străzile Lungă – Gladiolelor – Râului – Rusciorului trebuie eliberat de cele aproximativ 90 de garaje și copertine inestetice, amenajate fără autorizație și care ocupă domeniul public în mod dezordonat. Aceeași măsură a fost luată și în alte zone din oraș, cu rezultate foarte bune din punctul de vedere al funcționalității și esteticii: Gladiolelor – Târgu Cailor, cartier Turnișor – șoseaua Alba Iulia, cartier Hipodrom – str. Siretului, str. Ștefan cel Mare.

În acest sens, Serviciul de Administrare a Domeniului Public va notifica proprietarii garajelor din cartierul Terezian să elibereze domeniul public până în data de 1 mai 2020. În caz contrar, municipalitatea va fi nevoită să le îndepărteze, iar costurile vor fi imputate proprietarilor.

De asemenea, în contextul lucrărilor de lărgire a Căii Cisnădiei, pe tronsonul dintre strada Gh. Dima și ieșirea din municipiu, este necesară eliberarea celor aproximativ 20 de garaje și copertine din această zonă. Proprietarii acestor construcții provizorii vor fi notificați să le îndepărteze de pe domeniul public până la finalul lunii martie 2020, în caz contrar urmând să fie demolate de Primărie, costurile urmând să fie recuperate de la respectivii proprietari.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri