5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Revelion în siguranță datorită jandarmilor sibieni prezenți la datorie

Știri din Județ

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu sunt pregătiți pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, precum și a climatului de normalitate în zonele desfășurării manifestărilor publice, astfel încât fiecare cetățean să petreacă această perioadă în condiții de siguranță.

De asemenea, pe timpul desfășurării misiunilor, jandarmii vor acorda o atenție deosebită respectării prevederilor legale referitoare la comercializarea dispozitivelor pirotehnice (petarde, artificii).

În noaptea de Revelion, jandarmii sibieni împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor care vor fi prezenţi la spectacolul organizat în Piața Mare din municipiul Sibiu.

Pentru a preveni evenimentele nedorite, Jandarmeria le recomandă atât sibienilor cât și turiștilor care vor fi prezenți la aceste manifestări:

  •  să respecte măsurile luate de organizatori şi indicaţiile jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică;
  •  să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale;
  •  să se delimiteze de persoanele sau grupurile de persoane care se manifestă contrar normelor de conduită civică sau care prezintă un comportament deviant;
  • părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;
  • în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale, să solicite ajutorul jandarmilor aflați în apropiere.

Prezenţa Jandarmeriei în mijlocul cetăţenilor este destinată descurajării comportamentelor necivilizate şi intervenţiei pentru rezolvarea eventualelor situații speciale/de criză în domeniul ordinii publice.

Totodată, jandarmii montani vor fi prezenți la datorie în staţiunile Păltiniș și Bâlea pentru menţinerea ordinii publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru salvarea şi evacuarea turiştilor aflaţi în dificultate.

În scopul evitării unor evenimente nedorite şi pentru siguranţa cetățenilor, jandarmii montani le transmit câteva sfaturi tuturor celor care își vor petrece timpul liber în aceste zone:

– înainte de a urca pe munte, să se informeze temeinic în legătură cu itinerariul propus și prognoza meteo;

– să aibă echipament adecvat sezonului;

– în cazul apariţiei unei situaţii în care poate fi pusă în pericol siguranța lor, turiștii pot solicita ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau se pot adresa direct jandarmilor aflați în dispozitiv.

    

Jandarmeria Sibiu vă urează un An Nou cu împliniri, sănătate și bucurii alături de cei dragi!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș