spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Grup de Terapie și Suport pentru Persoanele Dependente, proiect demarat de Crucea Roșie

Știri din Județ

Publicitate

La Crucea Roșie Sibiu s-a demarat un nou proiect, un”Grup de Terapie și Suport pentru Persoanele Dependente”

Este un proiect care vine în sprijinul persoanelor dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc și pornografie. Având în vedere că în Sibiu nu prea există asemenea grupuri de sprijin pentru această categorie vulnerabilă, la Crucea Roșie Sibiu, datorită colaboratorilor și prietenilor noștri, Vasile Șoaită și Maria Radu, am reușit să venim cu un proiect care poate acoperi această nevoie.

Vasile Soaita

Vasile Soaita este psiholog, specializat în psihoterapia integrativa și terapia familiei, cu o experiență de peste 15 ani în tratarea dependentei de alcool, jocuri sau droguri. Experiența terapiei a fost dobândită printr-o bună colaborare cu oamenii care i-au trecut pragul cabinetului atât în România – în primul centru de tip comunitate terapeutică la Crucea Albastră din Șura Mică cât și în Marea Britanie – în clinica de lux Whithersdane Hall, Promis Clinics din Wye, Kent.

Maria Radu

Maria Radu, asistent social principal cu o experiență în consiliere individuală și de grup de peste 10 ani în diferite dependențe (tutun, alcool, droguri), doctor în sociologie, multiple specializări în domeniul adicțiilor.

Terapia de grup pentru dependenți este forma de terapia de maxima respondenta pentru cei suferinzi de dependenta, depresie ori anxietate.

De ce si pentru ce terapia de grup?

 – Oboseala cronica a celui dependent e un semn al nevoii de schimbare.

– Suferinta e apasata si de rusine – de aceea pare greu de tratat dependenta.

– Au fost mai multe incercari si “sfortari” de a renunta la viciu.

– Chiar de e timida, dorinta de schimbare poate face minuni.

 Noi sprijinim oamenii in procesul de schimbare prin terapia de grup pentru ca pe langa psihoterapeut exista un foarte bun doctor: GRUPUL celor care au trecut prin dependenta!

Grupul de Terapie și Suport pentru Persoanele Dependente se va întruni în fiecare joi, între orele 17.00 – 19.00 la sediul Crucii Roșii Sibiu de pe strada A. D. Xenopol nr 1, în prezența celor doi terapeuți, Vasile Șoaită și Maria Radu și va fi format din 5 – 10 persoane. Pentru înscrieri și detalii ne puteți contacta telefonic la 0269 217 646 de luni până vineri între orele 10.00 – 16.00.

Un punct de cotitura nu este sfarsitul drumului decat daca refuzi sa iei curba.” Anonim

(Comunicat de presă transmis de Raluca Morar, Director, Crucea Roșie Filiala Sibiu)

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului