spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Cătălin Lodroman – tânăr străjer al Sibiului

Știri din Județ

Publicitate

Cătălin Lodroman, student militar al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, este un tânăr ambițios care a îmbrățișat cariera militară și își dorește cu ardoare să exceleze.

Oriunde l-ai întâlnit pe Cătălin Lodroman, în sala de clasă, în taberele de instrucție, la concursurile sportive sau în detașamentele de defilare, poți citi în privirea acestuia mândria de a fi student militar, seriozitatea acțiunilor și plăcerea pentru cariera aleasă. Tânărul, originar din Alba Iulia, a fost prins de „microbul” pentru domeniul militar încă din adolesceţă, când a decis să urmeze cursurile Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”. Pentru el îmbrăţişarea carierei militare a fost o decizie firească, ușor de luat și, mai presus de orice, susţinută de familie. La terminarea liceului a ales Academia Forţelor Tereste „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, fiind admis cu media 10 la programul de studii leadership militar, arma infanterie.

FB IMG
FB IMG
FB IMG
FB IMG

Deși în familie nu am avut pe nimeni care să fi fost în armată, părinții mei m-au îndrumat să aleg acest drum. Mama a fost un sprijin important, ea considerând că voi deveni un ofiţer de seamă în Armata României. Am ales această instituție deoarece este una de prestigiu și este premergătoare unei cariere de succes. Spun asta deoarece cariera militară este o etapă destul de solicitantă, dar care sigur ne va aduce numeroase satisfacții. Îmi doresc să ajung să fiu în măsură să îmi apăr țara” a spus studentul. (sursa: facebook)

Cadetul este pasionat de sport, obţinând şi premii în cadrul unor competiţii naţionale. În clasa a XII a obținut locul I la triatlon militar, competiție desfășurată între colegiile militare, iar în primul an de academie a cucerit din nou prima treaptă a podiumului, de data aceasta la pentatlon militar.

De asemenea, Cătălin participă alături de colegii lui la competiţiile de schi, pentatlon militar şi cros, iar semestrul acesta va beneficia de o mobilitate de studii la Academia Fortelor Terestre „General Tadeusz Kosciuszko”, Wroclaw, Polonia, unde este convins că îşi va lărgi orizontul cunoaşterii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri