31.6 C
Sibiu
sâmbătă, 20 iulie, 2024

(CP) USR PLUS Sibiu organizează evenimentul „Și ceilalți suntem noi. Din Sibiu către o Europă a diversității”

Știri din Județ

Alianța USR PLUS Sibiu vă invită la evenimentul Și ceilalți suntem noi. Din Sibiu către o Europă a diversității, care va avea loc pe data de 27 februarie, la ora 18, în Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA (corp A). Vor contribui la discuții următorii invitați: Nadia Badrus, Nicoleta Degeratu, Ramez Hamideh, Péter Eckstein-Kovács, dr. Paul-Jürgen Porr, Ciprian Ștefan, moderați de Radu Vancu.

Evenimentul își propune ca, reunind oameni de etnii, religii, formații diferite, cu experiențe personale și profesionale cele mai diverse, să construiască o imagine a unui Sibiu al diversității – care să poată deveni model pentru o Românie a diversității.

Publicitate

Sibiul, cu tot trecutul lui interetnic și interconfesional atât de variat și de fertil, poate fi un exemplu al unei Românii și al unei Europe unite în diversitate. Principala provocare a Europei, în secolul care urmează, este gestionarea migrației, a diversității tipurilor de umanitate pentru care Europa reprezintă o țintă aspirațională.

În măsura în care îi vom înțelege adecvat trecutul și îi vom gestiona corect prezentul, Sibiul poate contribui la o Românie și o Europă a unei diversități luminoase.

Comunicat de presă transmis de Alianța USR PLUS Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu

SOMA angajează mecanic auto în Cisnădie