14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

(CP) USR PLUS Sibiu organizează evenimentul „Și ceilalți suntem noi. Din Sibiu către o Europă a diversității”

Știri din Județ

Alianța USR PLUS Sibiu vă invită la evenimentul Și ceilalți suntem noi. Din Sibiu către o Europă a diversității, care va avea loc pe data de 27 februarie, la ora 18, în Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA (corp A). Vor contribui la discuții următorii invitați: Nadia Badrus, Nicoleta Degeratu, Ramez Hamideh, Péter Eckstein-Kovács, dr. Paul-Jürgen Porr, Ciprian Ștefan, moderați de Radu Vancu.

Evenimentul își propune ca, reunind oameni de etnii, religii, formații diferite, cu experiențe personale și profesionale cele mai diverse, să construiască o imagine a unui Sibiu al diversității – care să poată deveni model pentru o Românie a diversității.

Sibiul, cu tot trecutul lui interetnic și interconfesional atât de variat și de fertil, poate fi un exemplu al unei Românii și al unei Europe unite în diversitate. Principala provocare a Europei, în secolul care urmează, este gestionarea migrației, a diversității tipurilor de umanitate pentru care Europa reprezintă o țintă aspirațională.

În măsura în care îi vom înțelege adecvat trecutul și îi vom gestiona corect prezentul, Sibiul poate contribui la o Românie și o Europă a unei diversități luminoase.

Comunicat de presă transmis de Alianța USR PLUS Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri