spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Ovidiu Tocaciu: Lecție de economie pentru Raluca Turcan

Știri din Județ

Publicitate

Deși are studii comerciale și economice absolvite cu brio la Moscova și București se pare că doamna vicepremier Raluca Turcan are nevoie de o lecție de economie. Capitalistă. Poate manualele după care a învățat la Moscova erau despre alt model economic, de care românii au crezut că au scăpat în 1989. Liberalismul doamnei Turcan este doar în numele partidului din care astăzi face parte. Să declari azi, 21 februarie, „Ratele românilor la bancă au scăzut în fiecare lună de guvernare a PNL” denotă aberație economică sau crasă manipulare. Astăzi, doamnă Turcan, românii au parte de cea mai mare rată de schimb euro-leu, depășind pragul 4,80. Și devalorizarea leului continuă! Cum putem vorbi de rate scăzute când euro crește? Iar indicele ROBOR de care vorbiți că a scăzut, de fapt abia a ajuns la momentul preluării Guvernării de către PNL. Este ușor să spui că a scăzut după ce BNR a pompat pe piață în speranța unei încetiniri a derapajului economic în care a intrat România din octombrie 2019 încoace.

De ce nu spuneți românilor de cele 4 miliarde de euro împrumutate de guvern în luna ianuarie? De ce nu spuneți de intervențiile masive ale BNR în piață? Doamna vicepremier Turcan este atât de prinsă în forțarea alegerilor anticipate cu orice preț, încât alături de Guvern este dispusă să ipotecheze întreaga Românie. Politica economică dusă în ultimele luni denotă impotența guvernului de a gestiona macro-economia națională. Împrumuturile vor mai crește cu orice cost al dobânzii, rezervele bancare naționale vor scădea drastic, totul cu un singur scop: câștigarea alegerilor anticipate parlamentare în iunie. După aceea, potopul!

Aveam speranțe că după ce a locuit atâția ani la Sibiu, doamna Turcan a învățat ceva din atitudinea financiară precaută a ardelenilor. Dar se pare că interesul partidului de a cuceri puterea în România cu orice preț plătit, nu de ei, ci de toți românii, este mult mai important. Ne vom trezi după luna iunie în situația falimentului statului român, pe modelul grecesc. Pensionarilor li se promite că mărirea pensiilor programată în octombrie va avea lor, după planul multi-anual de atingere a standardelor minime UE. De fapt toate promisiunile nu mai au bază economică, la deficitul uriaș creat lunile acestea economiei naționale.

Astăzi, doamna vicepremier Turcan, minte despre ratele românilor în ziua celui mai slab curs euro-leu din istorie. După alegeri ne vom trezi cu pensiile îngheţate, dacă nu chiar tăiate. Cu tăieri masive salariale la bugetari, după modelul anterior aplicat tot de colegii de partid ai doamnei Turcan (PD). Şi cu plăţi uriaşe la împrumuturi externe. Şi dacă nu mai au ce privatiza, vor privatiza sistemul public de sănătate, măsură deja începută de ministrul Costache.

Comunicat de presă transmis de Președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Tocaciu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor