11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu

Știri din Județ

La Instituția Prefectului-Județul Sibiu s-a desfășurat în 10 martie, de la ora 8:30, ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, pentru aprobarea măsurilor excepționale dispuse pentru prevenirea și limitarea unor posibile îmbolnăviri cu corona-virus precum și legate de viteza de propagare a corona-virusului. Ședința a fost condusă de subprefectul Rareș Macrea, în calitatea sa de preşedinte al acestui comitet.

În consonanță cu materialele prezentate și cu abordarea existentă la nivel național, Grupul de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii este abilitat să emită hotărâri cu caracter tehnic, fără aprobarea prealabilă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, membrii având termen de maxim opt ore. de la primirea materialului pentru a propune modificări, perioadă după care hotărârile se consideră adoptate tacit.

De importanță pentru cetățenii județului și evenimentele planificate să se desfășoare, este adoptarea hotărârii privind evaluarea de risc, condițiile de aprobare și desfășurare a evenimentelor/întrunirilor publice și competițiilor sportive în județul Sibiu.

În concordanță cu acest document, Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu primește spre analiză și aprobare toate solicitările pentru evenimente publice și private din județul Sibiu, cu participarea unui număr cuprins între 200 și 1000 de persoane.

Organizatorul de evenimente se va informa de pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a Județului Sibiu (D.S.P.) www.dspsibiu.ro sau Registratura D.S.P. Sibiu, str. Gheorghe Barițiu nr. 3, camera nr. 4.

După analizarea cererii conform procedurii, în funcție de punctajul întrunit, D.S.P. va formula și transmite răspunsul AVIZAT FAVORABIL (sub 20 puncte) sau AVIZAT NEFAVORABIL (peste 20 puncte) la adresa din solicitare. În cazul AVIZULUI FAVORABIL, solicitantul se prezintă la Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu pentru primirea avizului și a instrucțiunilor de organizare a evenimentului.

Competițiile sportive programate să se desfășoare în județul Sibiu se vor organiza fără participarea publicului până în data de 31 martie 2020.

Odată cu prezentarea Hotărârii nr. 6 din data de 09.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență pentru aprobarea Hotărârii nr. 8 din 09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase in România, au fost delegate de subprefectul Macrea instituțiilor județene competente atribuțiile de îndeplinit, în vederea atingerii eficiente a obiectivelor acestei hotărâri.

El a invederat participanților Ordinul al Secretariatului General al Guvernului nr. 600/2018 privind aprobarea Codului controlului intern managerial al entităților publice, Standardul 11-Continuitatea activității, în întocmirea planului de continuitate a activităților în cazul concret de apariție corona-virus și aducerea acestuia la cunoștința Instituției Prefectului-Județul Sibiu.

Hotărârile au fost aprobate în unanimitate, concentrare maximă fiind pusă în continuare pe faptul ca cetățenii să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. Cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea corona-virusului la linia special dedicată lor +40 21.320.20.20.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri