8 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Campanie de informare realizată de Crucea Roșie Sibiu

Știri din Județ

Crucea Roșie Filiala Sibiu a derulat astăzi o campanie informativă și a distribuit prin voluntarii săi peste 2.000 de pliante cu informații legate de măsurile de igienă impuse de situația actuală.

Punctele în care au fost prezenți voluntarii noștri sunt :

  • Piața Mare
  • Piața Mică
  • Strada Nicolae Bălcescu
  • Piața Unirii – Magazinul Dumbrava
  • Piața Cibin
  • Bulevardul Mihai Viteazu

În același timp lansăm un apel către sibieni să doneze alimente neperisabile în cadrul programului nostru Banca de Alimente, care vor fi ulterior distribuite persoanelor izolate, cu sprijinul autorităților locale dar și a grupului de inițiativă locală ”Vă ajutăm din Sibiu”.

Crucea Roșie Română, Filiala Sibiu implementează în parteneriat cu Carrefour programul Banca de Alimente prin care colecteaza alimente greu perisabile, de la populație, în hipermarketul Carrefour și apoi le distribuie persoanelor isolate la domiciliu, în special vâstnicilor fără aparținători sau persoanlor vulnerabile.

Fiecare beneficiar direct primește câte un pachet de 12 kg de alimente, cantitate calculată pentru a asigura necesarul de hrană pe o perioadă de 2 săptămâni pentru o familie formată din 3 membrii. In cazul familiilor formate din mai mult de 4 persoane, numarul pachetelor distribuite poate fi mai mare, în funcție de mărimea familiei si gradul de vulnerabilitate.

Considerăm că în situația de izolare impusă de COVID19, pachetul standard de Bancă de Alimente poate asigura necesarul de hrană pentru o familie formată din 3 persoane, pe o perioadă de 2 săptămâni.

Un pachet cu alimente poate conţine alimente de baza, greu perisabile ca: ulei, zahăr, faină, mălai, orez, paste făinoase, lapte praf, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse.

Continut pachet standard:

Produs Cantitate
Faina/Kg 2.00
Ulei/L 1.00
Zahar/Kg 1.00
Orez/Kg0 1.00
Malai/Kg 2.00
Sos Rosii/Kg 1.00
Fasole/Kg 1.00
Pasta/Kg 1.00
Conserve Carne/Kg 1.00
Conserve Diverse/Kg 0.50
Biscuiți/Kg 0.50

Crucea Roșie Română Filiala Sibiu nu distribuie alimente în regim catering, sau alimente perisabile, neavând resursele necesare, dotarea, precum și autorizațiile impuse de lege.

În limitele mandatului său, Crucea Roșie Română, Filiala Sibiu și-a exprimat disponibilitatea să sprijine autoritățile locale, la cerere, cu alimente din programul Banca de Alimente, apă și produse de igienă, pentru beneficiari ce corespund profilului programului, fara apartinatori.

Menționăm că aceste produse pot fi puse la dispoziția autorităților, pe bază de listă de beneficiari aprobată și parafată de către o autoritate locală, distribuția la beneficiari urmând să se facă de către instituțiile abilitate. CRR, Filiala Sibiu nu are echipamentul necesar și nu își poate expune angajații și voluntarii riscului de infectare cu COVID19.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri