21.2 C
Sibiu
miercuri, 24 iulie, 2024

Moment de respiro pentru sibieni – Plata taxelor și impozitelor se amână

Știri din Județ

Taxele și impozitele locale pentru primul semestru se pot plăti până în 30.06.2020 / Declarațiile și rapoartele se pot transmite electronic.

Primăria Sibiu și Direcția Fiscală Locală au luat o serie de măsuri aplicabile de astăzi, 16 martie, rugând sibienii să le respecte în beneficiul tuturor:

Publicitate

I. Având în vedere intenția Guvernului României de a amâna termenul de plată a taxelor și impozitelor locale pentru primul semestru al anului 2020 până în data de 30 iunie, Primăria Sibiu și Direcția Fiscală anunță sibienii că aceste taxe și impozite se pot plăti până în 30 iunie, FĂRĂ PENALITĂȚI. 

Precizăm că persoanele fizice care vor plăti integral, până în 30 iunie 2020, impozitele și taxele aferente întregului an, vor beneficia în continuare de reducerea de 10% din suma totală de plată.

Date fiind toate aceste măsuri de protecție, rugăm și recomandăm sibienilor să evite deplasările și aglomerările la ghișee și să efectueze plățile prin următoarele instrumente electronice: 

II. Declarațiile de impunere, rapoartele de evaluare a clădirilor și alte documente privind bunurile impozabile, se pot depune în format electronic, până în data de 30 iunie, pe următoarele adrese: 

Formularele declarațiilor se găsesc pe site-ul instituției: https://www.sibiu.ro/index.php/primaria/acte_necesare, la secțiunile: “Direcția Fiscală – persoane fizice” și respectiv „Direcția Fiscală – persoane juridice”. Acestea vor fi completate, semnate și scanate și vor fi transmise pe adresele indicate.

III. Radierea și luarea în evidență a autovehiculelor în proprietatea persoanelor fizice se va putea face EXCLUSIV cu programare online, această măsură permițând distanțarea în timp a contribuabililor care se prezintă la ghișeu, pentru a evita astfel aglomerația. Programarea online se poate face de pe butonul existent pe site-ul sibiu.ro, pe pagina principală (banda dreaptă – PROGRAMĂRI ONLINE – Programare online Înmatriculări/radieri) 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri