0.2 C
Sibiu
marți, 12 decembrie, 2023

Program modificat la eliberarea cazierului. OPT orașe din județului Sibiu nu-l vor mai emite

Știri din Județ

Publicitate

În contextul măsurilor adoptate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus/COVID 19, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu a fost luate următoarele măsuri:

  1. Modificarea programului de lucru cu publicul al Serviciului Cazier, Statistică și Evidențe Operative, astfel: din data de 16.03.2020 până la 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire, se sistează eliberarea certificatelor de cazier judiciar persoanelor fizice/juridice la nivelul următoarelor subunități de poliție: Agnita , Avrig, Cisnădie, Dumbrăveni, Mediaș, Miercurea Sibiului, Săliște, Tălmaciu.

Eliberarea certificatelor de cazier judiciar se va efectua exclusiv la ghișeul de la  reședința I.P.J. Sibiu (mun. Sibiu, str. Revoluției nr. 406), conform programului normal, respectiv:

Publicitate
Luni830 – 1330 
Marți830 – 1330 
Miercuri 1300 – 1800
Joi830 – 1330 
Vineri830 – 1330 

De asemenea, vă informăm că în această perioadă se pot transmite cereri pentru eliberarea certificatelor de cazier și pe adresa de mail cazier@sb.politiaromana.ro. În acest caz eliberarea certificatului de cazier judiciar se face în termen de 3 zile de la data trimiterii, iar solicitantul se va prezenta personal pentru ridicarea certificatului de cazier judiciar, având asupra sa cartea de identitate în original și în termenul de valabilitate. 

Nu în ultimul rând, facem apel către cetățeni ca prezentarea la ghișeul de relații cu publicul să se realizeze numai în situații urgente, când documentul este absolut necesar, iar obținerea acestuia nu poate fi amânată.

  • Pentru a limita interacțiunea cu polițiștii rutieri, Biroul Rutier Sibiu pune la dispoziție, în format electronic, modelul Declarației pe care conducătorul auto care a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale trebuie să o completeze, în cazul în care nu se completează formularul de constatare amiabilă. 

Declarația poate fi descărcată de pe pagina web a I.P.J. Sibiu, secțiunea Utile/Documente eliberări acte/Serviciul Rutier 

https://sb.politiaromana.ro/ro/utile/documente-eliberari-acte/serviciul-rutier1501237828

După completare, conducătorul auto se poate prezenta la Biroul Rutier cu declarația și cu un instrument de scris (pix).

Precizăm că aceste măsuri sunt în interesul ambelor părți, fiind măsuri de autoprotecție. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri