18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

FOTO: Se lucrează intens la autostrada Sibiu -Pitești

Știri din Județ

Zeci de utilaje și muncitori sunt prezenți pe secțiunea 1, lotul Sibiu – Boița. Proiectul acestui segment constă în 13,17 kilometri de autostradă și este cofinanțat de Uniunea Europeană.

Ministrul Lucian Bode a declarat : ”Am promis că vom începe lucrările la autostrada Sibiu – Pitești și ne ținem de cuvânt. Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, deschidem noi șantiere pentru obiectivele de infrastructură așteptate de români”


Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicaților prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță începerea lucrărilor la lotul 1 al secțiunii 1, Sibiu – Boița din cadrul autostrăzii Sibiu – Pitești.


Contractul de proiectare și execuție pentru acest lot, cu o valoare de 612.647.863,28 lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și Compania Porr Construct SRL.


Potrivit prevederilor contractului a fost stabilită o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție.

”Menținerea șantierelor deschise și accelerarea proiectelor majore de infrastructură sunt primordiale în această perioadă. Prin ordinul de începerea a lucrărilor se garantează continuarea acestui obiectiv atât de important pentru infrastructura rutieră din România. Putem spune cu certitudine că au început lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești. Obiectivul este vital pentru economia României, pentru dezvoltarea agenților economici din zonă, dar și prin atragerea de noi investiții. Proiectele pe care le așteaptă românii și pe care le-am asumat prin Programul de Guvernare sunt prioritatea zero a mandatului meu”, a spus ministrul Lucian Bode.

Contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 (km 0+000 – km 13+170), cu o valoare de 612.647.863,38 lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și Compania Porr Construct SRL.
 
Durata contractului total este de 108 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc