18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Pompierii militari au intervenit în Șmig la o casă în flăcări

Știri din Județ

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în ultimele 24 de ore , unui număr de 35 de solicitări venite prin numărul de urgență 112.


Echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical calificat unui număr de 34 cazuri de natură medicală.

De asemenea, salvatorii din cadrul Punctului de lucru Dumbrăveni au intervenit în localitatea Șmig, str. Principală pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință. Pompierii militari au salvat din locuință o persoană de sex masculin de cca 46 de ani care a fost transportată de echipajul SMURD la C.P.U. Mediaș, conștientă, cu suspiciune arsură căi aeriene. Incendiul a afectat aproximativ 80% din acoperișul casei precum și două camere și o bucătărie. Din interiorul acestora au ars obiecte de mobilier și electrocasnice. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.
La fața locului au intervenit în sprijin Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Alma și Dumbrăveni.


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu reamintesc cetățenilor să respecte cu strictețe măsurile de apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece dintre care amintim:


Să verifice mijloacele de încălzire (sobe, centrale termice,etc) şi coşurile de evacuare a fumului şi a gazelor fierbinţi pentru a depista şi remedia eventualele defecţiuni. Apelaţi la personal autorizat pentru aceste operaţiuni;
Să nu suprasolicite instalaţia electrică a locuinţei prin utilizarea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere. Deconectaţi de la reţeaua electrică toate aparatele electrice dacă acestea nu sunt folosite;
Mijloacele de încălzire portabile să fie amplasate la o distanţă de minim 1 metru de materialele combustibile;
Să oprească mijloacele de încălzire înainte de culcare şi atunci când părăsesc locuinţa;
Încălzirea corespunzătoare a locuinţelor şi a spaţiilor închise de locuit şi evitarea utilizării improvizaţiilor, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon;

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri