spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

TNRS – Milioane de spectatori virtuali, prezenți la cele 94 de evenimente transmise ONLINE

Știri din Județ

Publicitate

Cu o medie de 27.000 de vizitatori per eveniment și o creștere de 266% a numărului de persoane care au văzut în ultima lună spectacolele și evenimentele difuzate online de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, în perioada stării de urgență declarată de autoritățile centrale, TNRS se bucură de succes în rândul publicului și online.

În ultimele trei săptămâni, TNRS a difuzat online nu mai puțin de 94 de evenimente: conferințe, seri de lectură, seri cu povești, poezie și spectacole, evenimente care au înregistrat cifre impresionante de audiență: „D’ale Carnavalului”, regia Silviu Purcărete (reach: 65.328 persoane, total vizualizări 27.800), „Felii”, regia Lia Bugnar (reach: 30.278 persoane, total vizualizări 15.367), „Femei”, concept spectacol Raluca Iani (reach: 31.791 persoane, total vizualizări 13.029), Constantin Chiriac în dialog cu Părintele Necula – „Puterea credinței” (reach: 32.294 persoane, total vizualizări: 14.982). etc. Alte 42 de evenimente sunt programate pentru a fi difuzate online până în data de 26 aprilie 2020, pe canalele TNRS online: pagina de Facebookcanalul oficial de YouTubepagina de Facebook a Secției Germanesite-ul web.

În premieră online, „Așteptându-l pe Godot” cu Virgil Flonda în distribuție

„Încoace și încolo”, regia Alexander Riemenschneider, „D’ale carnavalului” și „Așteptându-l pe Godot”, regia Silviu Purcărete, „Contra democrației” și „Moroi”, regia Alexandru Dabija, „Lecția”, regia Mihai Măniuțiu și „Sărbători fericite”, regia Cristian Juncu sunt spectacolele pe care naționalul sibian le va difuza online până la finalul lunii aprilie. Alături de acestea, programul evenimentelor difuzate online de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu este completat de conferințele speciale FITS și TNRS, seri cu povești și poezie în lectura actorilor Secției Române sau monoloage din sufragerie cu actorii Secției Germane. Un eveniment cu totul unic va fi difuzarea în data de 20 aprilie 2020 a spectacolului „Așteptându-l pe Godot”, regia Silviu Purcărete cu regretatul actor Virgil Flonda în distribuție. 

„Când am mutat online scena TNRS, acum trei săptămâni, am știut că vom intra într-o nouă eră a teatrului, aceea în care doar online putem fi acum alături de publicul nostru. De la primele noastre transmisii și până în prezent au venit mii de mesaje de încurajare și felicitare pentru demersul nostru, de la spectatori, de la prieteni, de la artiști cu care am colaborat sau colaborăm. Ne bucurăm tare mult să avem alături un public atât de numeros online. La cererea multora dintre spectatorii noștri am reprogramat în următoarea perioadă trei dintre spectacolele de referință din repertoriul nostru: „D’ale carnavalului”, regia Silviu Purcărete, „Așteptându-l pe Godot”, regia Silviu Purcărete – un omagiu pe care îl aducem regretatului nostru coleg, Virgil Flonda – și „Lecția”, regia Mihai Măniuțiu pentru care aduc mulțumiri speciale doamnei Marie-France Ionesco, pentru generozitatea de a ne acorda drepturile de difuzare online a acestui spectacol. Acestea se adauga unei serii lungi de alte spectacole și evenimente, care sper că vor aduce bucurie tuturor prietenilor noștri din online.”Constantin Chiriac, director general TNRS

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri