spot_img
13 C
Sibiu
duminică, 05 mai, 2024
spot_img

Carantinaţii acuză: Mizerie şi lipsă asistenţă medicală

Știri din Județ

Publicitate

Hotel Ramada din Sibiu este unul din centrele de carantinare pentru persoanele care vin din anumite ţări cu potenţială infecţie COVID. Este o măsură dispusă de autorităţi, care nu testează persoanele respective, ci doar le ţin 14 zile în aceste centre de carantină. Autorităţile spun că dacă dau semne de boală sunt duse la spital. Realitatea însă este alta.

Publicitate

SIBIU INDEPENDENT a primit mai multe video-uri şi fotografii de la persoane carantinate în Hotel Ramada. Conform proprietarului hotelului, acesta a fost pus dispoziţie gratuit autorităţilor. Prefectura Sibiu dă asigurări că „toate centrele de carantină respectă condițiile impuse de autorități, resturile alimentare și recipienții de băuturi sunt preluate de către o companie specializată, iar în ceea ce privește recipienții de servire aceștia sunt atent dezinfectați.”

Capitolul igienă: zero! Medical, aproape zero

Conform persoanelor carantinate la Ramada în camere nu se face dezinfecţie înainte de a caza alte persoane, iar timp de două săptămâni cât durează carantina nu se face curăţenie deloc şi nu se schimbă lenjeriile niciodată. Măncarea este lăsată la uşă pe holuri în caserole, unde după ce este consumată, recipientele goale trebuie lăsate tot acolo pentru a fi colectate. Cei cu care am vorbit şi au stat acolo au spus că nu au văzut pe nimeni să facă curăţenie timp de două săptămâni.

La capitolul vizita medicului pentru a verifica starea de sănătate a carantinaţilor situaţia este la fel. Doar că se face o evaluare iniţială, iar apoi una la final. În rest, dacă cei cazaţi au probleme trebuie să anunţe şi vor fi consultaţi.

Fără pachete de acasă

Scandalul a pornit sâmbătă seara când toţi cei cazaţi la Ramada au fost informaţi că nu mai pot primi pachete cu mâncare de acasă de duminică. Prefectura a reacţionat luni şi a spus că de fapt motivul scandalului a fost „ca urmare a refuzului personalului centrului de a accepta livrarea unui pachet ce conținea 26 de litri de băuturi alcoolice”.

Anunţul făcut carantinaţilor sâmbătă seara

Dar pachetul respectiv cu băutură a fost doar un pretext pentru a interzice orice pachet cu mâncare şi sucuri de acasă. Oamenii se plâng că mâncarea nu este suficientă şi acuză Hotelul că vinde carantinaţilor la spurapreţ produse, pentru cei ce vor mai mult de mâncare sau băut. „Centrul de carantină este responsabil de alimentația peroanelor carantinate, pe perioada șederii lor în centru, și nu își poate asuma răspunderea pentru starea alimentelor din pachet.” spune Prefectura Sibiu. Dar timp de peste o lună de zile în acest centru de carantinare s-au primit zilnic pachete de alimente de la familiile carantinaţilor.

Vrei mai multă mâncare şi băutură? Bagă bani! Dăm şi alcool

„Persoanele carantinate beneficiază de 3 mese/zi și anumite băuturi oferite gratuit, conform HG 201/2020. De asemenea persoane din cadrul centrului de carantină au posibilitatea de a achiziționa, la cerere, băuturi de tip cafea/ răcoritoare din cadrul centrului” sună răspunsul oficial al Prefecturii Sibiu. Realitatea este că oamenii nu se satură mereu cu ce primesc şi au nevoie şi de alte produse. Hotelul le vinde multe produse la preţuri de hotel de 4 stele. Iar lista de produse contra cost include şi multe băuturi alcoolice, ceea ce Prefectura şi DSP Sibiu se fac că nu ştiu.

Lista de preţuri practicate de Hotel Ramada pentru carantinaţi. Include şi alcool
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ