spot_img
18.1 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Grupuri de psihoterapie online, GRATUITE, pentru mamele din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate


Asociația Sprijin pentru Mame vine în ajutorul comunității mamelor afectate de pandemia cu noul coronavirus și lansează „Echilibru pentru mame în perioada de criză”, o serie de grupuri online de consiliere psihologică și psihoterapie, care se vor desfășura, gratuit, în perioada 27 aprilie – 13 iunie.

Vor fi organizate grupuri terapeutice cu frecvență săptămânală și grupuri tematice cu scopul de a oferi sprijin psihologic pentru a face față situațiilor de criză, stres puternic, anxietate, depresie, vulnerabilitate sau orice alt dezechilibru emoțional cauzat de starea de urgență în care se află astăzi România, de schimbările majore prin care trec familiile în aceste momente și de restricțiile impuse de autorități.

Grupurile online vor fi conduse de Mihaela Hurdubelea, psiholog clinician și psihoterapeut cu formare în psihodramă, cu competențe și experiență în lucrul cu copii, tineri, adulți, familii și cupluri, specialist în violență domestică și sexuală, terapie de cuplu și terapia familiei, la rândul ei mamă a doi copii.

Publicitate

„Fluxul constant de informații despre coronavirus, pandemie, izolare sau boală pot duce la apariția neliniștii și a suferinței. În această perioadă, multe persoane se pot confrunta cu îngrijorare, frică, temeri, anxietate care pot crește până la un nivel copleșitor și pot ajunge să genereze emoții puternice, atât la adulți cât și la copii. Fiind o situație nouă pentru fiecare dintre noi, aceste reacții sunt firești, însă ele se pot amplifica și ne pot afecta serios activitatea de zi cu zi. De aceea, este esențială dezvoltarea unor resurse pentru a face față acestei situații și pentru a folosi frica în mod constructiv iar întâlnirile de grup, chiar și online, ne ajută să înțelegem că nu suntem singuri, că suntem înțeleși, apreciați și că putem învăța unii de la alții”, spune psihologul și psihoterapeutul proiectului, Mihaela Hurdubelea.

Participarea la aceste grupuri este gratuită, locurile sunt limitate și este nevoie de înscriere în prealabil, prin completarea formularui: https://tinyurl.com/ycem6qhs. În funcție de nevoile fiecărei mame care va participa, vor fi organizate grupuri de psihoterapie cu frecvență săptămânală, grupuri de sprijin emoțional, grupuri de consiliere psihologică sau ședințe de grup pe o temă anume stabilită. Scopul acestor grupuri de sprijin și psihoterapie online este acela de a obține echilibrul emoțional și de a depăși perioada de izolare, de carantină și de restricții impuse de autorități.

„Echilibru pentru mame în perioada de criză” este un proiect de sprijin emoțional și combatere a efectelor psihologice negative generate de pandemia de coronavirus, finanțat de programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mesajul de Paște din partea PSD Sibiu