spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Reguli stricte din toamnă pentru elevi

Știri din Județ

Publicitate

Potrivit recomandărilor oficiale realizate de Institutul Național de Sănătate Publică, începând din toamnă se vor aplica noi reguli în școli, astfel în clasele de maximum 10-15 elevi, elevii vor sta cel mult 4 ore pe zi la școală, iar fiecare oră de curs va dura maximum 30 de minute, în condițiile în care jumătate din elevi, prin rotație vor învăța de acasă on-line.

Documentul cu regulile a fost publicat de Ministerul Sănătății și trimis în școli de către DSP pe 29 mai. Documentul oficial cuprinde măsurile de protecţie care trebuie aplicate “pentru reluarea activităţilor în unităţile pentru educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor, clasele 0-XIII, în contextul epidemiologic al COVID 19”. Redeschiderea școlilor va avea loc pe 14 septembrie 2020, conform structurii anului școlar 2020-2021, potrivit Edupedu.ro.

Desfășurarea orelor de curs se va face în condiții speciale, astfel elevii vor fi nevoiți să păstreze distanța recomandată de 4 metri pătrați.

O altă recomandare realizată de Institutul Național de Sănătate Publică este ca una din cele 4 ore de curs să se deruleze zilnic în spații deschise precum curtea școlii. Se interzic, deasemenea experimentele de la disciplinele de științe fiind considerate interacțiuni strânse între elevi. Pe lângă asta, elevii nu se vor muta din clasa de baza în laboratoare.

Culoarele făcute în această perioadă pentru revenirea la pregătire a elevilor pentru examenele naționale vor rămâne așa cum sunt și la redeschiderea școlilor, în toamnă. Cum de altfel rămân în vigoare toate măsurile luate în prezent, mai puțin purtarea măștilor în interiorul școlii pentru pentru elevi, la cursuri, aceasta nemaifiind obligatorie decât în pauze, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică.

Măștile vor fi obligatorii pentru profesori, dar purtarea măștilor în interior pentru elevi nu este recomandată – prevede documentul INSP. Este recomandată în schimb purtarea măștilor în pauze pentru elevi
, scrie Edupedu.ro.

Vezi știre inițială

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda