4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Gabriel Tischer (FDGR) şi-a lansat pagina de campanie electorală

Știri din Județ

Candidatul FDGR la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, Gabriel Tischer şi-a lansat în această seară o pagină de Facebook publică pentru campania electorală. Pagina se doreşte un spaţiu pentru a-şi prezenta ideile şi activităţile. Alegerile locale se preconizează a avea loc la finele lunii septembrie, anul acesta.

Tischer a deschis pagina cu un citat dintr-o carte a lui Nicolae Iorga despre saşi la care ataşat fotografia unei biserici:

Rămâne valabil și astăzi ceea ce spunea Nicolae Iorga în cartea sa din 1919, „Ce sunt și ce vor sașii din Ardeal”, despre comunitatea etnică germană:
„Simplicitate, sinceritate, cinste și loialitate sunt însușiri recunoscute de prieteni și de adversari la poporul săsesc. El are o concepție severă despre lege și drept, și respectă avutul celuilalt. Fără de principiile acestea nici n-ar fi posibilă menținerea lor laolaltă (n.n. cu românii și celelalte etnii). Aici mai trebuie adăugată hărnicia și conștiinciozitatea sașilor, prin care și-au dezvoltat cultura și și-au sporit bunăstarea. … Dacă mai luăm în seamă, pe lângă însușirile acestea ale sașilor, simțul lor pronunțat de ordine, chibzuiala și liniștea, străduința neîncetată spre progres și de cultivare etnică, atunci avem o mulțime de virtuți înalte de cetățeni, care fac ca sașii să fie un prețios element în viața de stat căruia îi aparțin.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș