spot_img
9.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

SIBIU: Când puturosul câştigă şi harnicul plăteşte

Știri din Județ

Publicitate

Câţiva locatari cu iniţiativă din strada Fundătura Brazilor au pus mână de la mână şi cu hărnicie au amenjat spaţiile verzi din jurul blocului. Spaţiile sunt domeniu public, dar Primăria Sibiu nu a amenajat nimic ani de zile. Aşa că oamenii, cum se vede în fotografii, au curăţat buruienile, au vopsit, au amenajat bănci. Dar în România, nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Acţiunea locatarilor a fost rapid reclamată de un alt vecin. Probabil tipologia puturosului care aruncă chiştoace sau sticle goale de băutură de la balcon şi căruia mizeria îi face o reală plăcere. Şi a venit Poliţia Locală şi a pus în vedere ca până mâine locatarii să aducă locaţia la starea iniţială. Aşa au spus poliţiştii verbal. Ne întrebăm cum vor pune buruienile la loc… Poate le vor lua de la restul blocurilor de pe stradă, care, după cum se vede din imagini, au plin de spaţiu verde cu buruiană de 1 metru.

Am cerut un punct de vedere şi Primăriei Sibiu privind amenajarea spaţiilor verzi din jurul blocurilor, domeniu public, dar în care Primăria nu ajunge niciodată să facă o lucrare. „In cazul de față, este de apreciat implicarea locatarilor în îngrijirea zonelor verzi din jurul blocului (tunderea ierbii, îngrijirea florilor), o obligație a asociațiilor de proprietari/locatari specificată în reglementările locale. Amplasarea pe domeniul public de diverse obiecte (ex: cauciuri cu flori) nu este însă permisă. De asemenea, vopsirea bordurilor nu este permisă din motive de siguranță a circulației.” a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Sibiu.

Cert este că locatarii care au amenajat spaţiul verde ar trebui lăudaţi şi poate chiar premiaţi de doamna primar, că tot este campanie electorală! Sau votul cetăţeanului puturos este mai valoros ca al restului cetăţenilor harnici? Tot vrem la Sibiu să fie treaba ca la saşi, atunci să premiem hărnicia, nu puturoşii!

WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
Publicitate

10 COMENTARII

  1. Cred ca primaria nu stie ca bordurile au fost vopsite asa de cand s-a dat blocul in folosinta de catre primarie :)) Fiind foste blocurile de ANL au fost date in folosinta de Primaria Sibiu! Doar ca atunci era altcineva primar, se pare ca ce a fost a fost si nu se pune…acum e azi si primar altcineva…

    • Cartierul Tilisca este dat in folosinta de 20 ani dar Primaria nu a fost in stare sa amenajeze un loc de joaca pt copii nici pana astazi desi acolo locuiesc multi tineri cu copii mici

  2. Mda… Ca la noi la nimeni! Felicitari locatarilor pt imaginatie, harnicie si cheltuiala!! FOARTE FRUMOS SI INGRIJIT!! ALOOOO, PRIMARIA, NU CREDETI CA AR TREBUI SA MAI BAGATI IN SEAMA SI PE SIBIANUL DE RAND CARE VA PLATESTE IMPOZITE??? 😜

  3. Sunt bucuresteanca si aveam alte impresii despre sibieni. Credeam ca sunt in echipa cu primaria pentru a face din acest oras un campion pe tara in privinta educatiei estetice, a educatiei culturale, a educatiei pur si simplu. Ce citesc aici? Ca cetatenii au votat persoane cu idei si decizii bizare, care saboteaza cu eficienta spiritul gospodaresc in actiune. Cine e deranjat de „obiectele” de ornament din terenul afrrent blocului? De ce sunt… periculoase (!🤣) bordurine vesel colorate? Reaua vointa miroase de la o posta – si nu stiu ce ma dezamageste mai tare: absurditatea edililor sau lipsa de discernamant al celor care i-au votat.

  4. Da da ăștia sunt ăia care au parcarea lor, din exterior și din articol totul e roz, dar daca parchezi mașina prin zona găsești biletele de amenințare și cauciucuri tăiate…de oameni harnici până la capat…probabil tot de acolo li se trage și reclamația, dar de astea nu a aflat ziaristul nu?

  5. Binenteles ca apar analfabetii de comunitari sugatori din bugetul local cu care s-ar putea amenaja multe spatii verzi sau chiar toate daca iar desfinta,ca sa fim seriosi chiar nu isi au rostul,decat sa faca rau oamenilor cu amenzile lor aberante care nici nu stiu sa le scrie…

  6. Politia Comunitara ar trebui sa comunice locatarilor numele celui care a făcut plângerea, și de ce nu …ar fi trebuit să medieze acest mic conflict prin intermedierea unei discuții între părțile implicate. Se pot discuta alternative, sau alte idei de înfrumusețare a locului, cu siguranță nu exista dorința de a avea o vecinătate urâtă.

  7. Să facă la fel și cu imobilele construite fără autorizație de construcție. Care primare are curajul să dărâme cisntruictiile ilegale din Rampa Ștefan cel Mare? Nici Ioha nu a….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor