29.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 iulie, 2024

VESTE BUNĂ: La Spitalul Judeţean secţia ATI NU este aglomerată

Știri din Județ

În ultimele zile au circulat mai multe ştiri din alte judeţe din ţară cu spitale care au secţiile de terapie intensivă la capacitate maximă, mai ales datorită noului coronavirus. SIBIU INDEPENDENT a întrebat conducerea Spitalului Judeţean Sibiu şi a Prefecturii despre situaţia de la noi.

La ora actuală, Spitalul Judeţean Sibiu are 24 de paturi pe secţia ATI, toate dotate cu ventilatoare. Aceste ventilatoare sunt necesare pentru pacienţii cu probleme grave respiratorii, mulţi din cei infectaţi COVID ajungând să necesite asistenţa acestor aparate medicale.

Publicitate

Totuşi la Sibiu situaţia nu este gravă. Doar 4 pacienţi COVID sunt pe secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, spital desemnat pentru a trata bolnavii COVID din judeţ, ne-a informat Andreea Ştefan de la Prefectura Sibiu. „Vă comunicăm însă că, în momentul de față există un număr suficient de paturi atât pentru pacienții non-Covid cât și pentru cei Covid”, a confirmat informaţia dr. Liliana Coldea, managerul Spitalului Judeţean.

Managerul Spitalului însă insistă în ultima vreme ca oamenii să respecte regulile de igienă şi de distanţare socială. Chiar dacă momentan numărul de infectări COVID de la o zi la alta în judeţul Sibiu este mic, oricând acesta poate să crească. Exemplu fiind alte judeţe unde cazuistica COVID a explodat în ultimele 7 zile.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu

SOMA angajează mecanic auto în Cisnădie

Cosmin Vâtcă este antrenor la ACS Mediaș