VESTE BUNĂ: La Spitalul Judeţean secţia ATI NU este aglomerată

În ultimele zile au circulat mai multe ştiri din alte judeţe din ţară cu spitale care au secţiile de terapie intensivă la capacitate maximă, mai ales datorită noului coronavirus. SIBIU INDEPENDENT a întrebat conducerea Spitalului Judeţean Sibiu şi a Prefecturii despre situaţia de la noi.

La ora actuală, Spitalul Judeţean Sibiu are 24 de paturi pe secţia ATI, toate dotate cu ventilatoare. Aceste ventilatoare sunt necesare pentru pacienţii cu probleme grave respiratorii, mulţi din cei infectaţi COVID ajungând să necesite asistenţa acestor aparate medicale.

Totuşi la Sibiu situaţia nu este gravă. Doar 4 pacienţi COVID sunt pe secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, spital desemnat pentru a trata bolnavii COVID din judeţ, ne-a informat Andreea Ştefan de la Prefectura Sibiu. “Vă comunicăm însă că, în momentul de față există un număr suficient de paturi atât pentru pacienții non-Covid cât și pentru cei Covid”, a confirmat informaţia dr. Liliana Coldea, managerul Spitalului Judeţean.

Managerul Spitalului însă insistă în ultima vreme ca oamenii să respecte regulile de igienă şi de distanţare socială. Chiar dacă momentan numărul de infectări COVID de la o zi la alta în judeţul Sibiu este mic, oricând acesta poate să crească. Exemplu fiind alte judeţe unde cazuistica COVID a explodat în ultimele 7 zile.

Sprijină SIBIU INDEPENDENT

Dacă doreşti să susţii acest proiect independent voluntar poţi face o donaţie liberă direct prin PAYPAL 

Pentru detalii citiţi aici.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *