7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și vicepremierul României în vizită în județul Sibiu

Știri din Județ

La invitația președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, împreună cu vicepremierul României, Raluca Turcan se vor afla sâmbătă, 22 august într-o vizită de lucru în județul Sibiu. Dacă vizita doamnei vicepremier este una obișnuită în județul nostru, fiind activ implicată în proiecte care țin de la infrastructura pe sănătate, până la dezvoltarea comunităților locale, vizita dlui ministru reprezintă o oportunitate de a prezenta direct, ministerului de resort, care sunt nevoile producătorilor din județul nostru, dar și care sunt măsurile necesare pentru o creștere sustenabilă. Cunoaștem implicarea și dorința dlui. ministru Adrian Oros de a susține dezvoltarea fermierilor locali, creșterea acestora, precum și găsirea unor soluții fezabile bazate pe opinii din vizite constante în teren.

Așadar, agenda vizitei din județul Sibiu a dlui. ministru și a dnei. vicepremier va începe cu o întâlnire alături de reprezentanții din instituții deconcentrate cu atribuții pe agricultură și dezvoltare rurală din județul Sibiu. Întâlnirea va avea loc la Instituția Prefectului, iar în cadrul întrevederii se vor purta discuții despre situația agriculturii în județ, principalele provocări, dar și ce soluții există pentru depășirea problemelor cu care se confruntă acest domeniu în prezent.

Vizita va continua la Târgul de țară din cadrul Muzeului ASTRA care reunește producători de alimente, artizani și meșteri populari din județul Sibiu, fiind urmată de o întâlnire cu crescătorii de ovine din județul nostru, dar și cu Asociația Telemeaua de Sibiu. Aici, vor fi dezbătute teme care țin de perspectivele de dezvoltare ale fermierilor, care sunt cele mai bune soluții pentru valorificarea lânii, care sunt oportunitățile de finanțare pentru crescătorii de ovine, dar și cum pot fi valorificate produsele lactate care provin din oierit.

Pentru a arăta și exemple de bună practică din județul nostru, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, alături de vicepremierul României și președinta Consiliului Județean Sibiu vor vizita ferma unuia dintre producătorii din județ care deține o suprafață de teren arabil de 2200 mp, acoperit cu solarii dotate cu sistem central de încălzire, unde cultivă legume cum ar fi: cu tomate, fasole verde, varză, conopidă, gogoșar, salată și ridichi. Produsele sunt valorificate de producător la Piața Volantă Transilvania, care se află în subordinea Consiliului Județean Sibiu.

Karpaten Meat va fi următoarea vizită a delegației, unde experiența producătorului de carne de vită de calitate din bovine Angus, se îmbină perfect cu pășunile nelucrate din județul Sibiu.



“Dezvoltarea sustenabilă și susținerea producătorilor din județul Sibiu este una dintre prioritățile pe care mizăm și am avut numeroase acțiuni care au contribuit la creșterea acestui sector. Suntem printre primele județe din țară care a introdus gastronomia în Strategia de dezvoltare, și care a definit termenul de <local> pentru impulsionarea consumului. De asemenea, am creat un compartiment de Dezvoltare durabilă cu scopul de a identifica, promova și susține producători din județ. Vizita dlui. ministru Adrian Oros, precum și a vicepremierului României dna. Raluca Turcan vine în sprijinul eforturilor susținute de a găsi soluții care să promoveze agricultura românească și dezvoltarea rurală, consumul produselor locale, dar și promovarea lanțurilor scurte de aprovizionare. Toate acestea fac parte din Pactul Verde European, strategie pe care îmi doresc să o aplicăm în județul nostru.” a declarat Daniela Cîmpean președinta Consiliului Județean Sibiu

Sursa foto: Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri