0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

După mai bine de doi ani, Mocănița revine la Cornățel în primele două weekenduri din septembrie!

Știri din Județ

Asociația Prietenii Mocăniței a anunțat oficial pe rețelele de socializare că Mocănița, după mai bine de 2 ani, se va reîntoarce și va cutreiera din nou pe meleagurile sibiene.


Traseul va fi cel cu care v-am obișnuit deja – cei 7km dintre stațiile Cornățel și Hosman, noutatea fiind că de data asta trenul va fi tractat de o locomotivă Reșița de producție românească, la fel ca în anii ’60, oferită de S.C. Calea Ferata Ingusta SRL, anunță reprezentanții Asociației Prietenii Mocăniței.


Trenul va pleca la orele 9, 11, 13, 15 și 17 din stația Cornățel, iar durata călătoriei dus-întors este de aproximativ o oră și 20 de minute. Pentru a evita aglomerarea trenului sau a stației de plecare, vă informăm că accesul în tren se face pe baza de rezervare prealabilă pe site-ul nostru, la adresa http://sibiuagnitarailway.com/rezervari/index.php


Deocamdată se pot rezerva locuri pentru trenurile din 5 și 6 septembrie, urmând ca începând de luni, 7 septembrie, să se poată rezerva și pentru trenurile din 12 și 13 septembrie.

In contextul actual, circulația trenurilor pe liniile feroviare din Romania se desfasoară cu respectarea prevederilor Ordinului comun al Ministrului Afacerilor Interne și al Ministrului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicațiilor nr. 79/988/2020 privind masuri si reguli in domeniul transporturilor, pe perioada starii de alerta, pentru prevenirea raspandirii COVID-19, publicat in MO al Romaniei, Partea I, nr. 435, din 22.05.2020. În Anexa 4 a acestui Ordin sunt prevazute măsuri și reguli în domeniul transportului feroviar și cu metroul.

Pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în secțiunea destinată transporturilor pe calea ferată nu sunt prevăzute măsuri de distanțare socială în privința locurilor din vagoane, doar purtarea măștii de protecție. Soluții dezinfectante pentru mâini vor fi disponibile atât în stația de plecare cât și în tren, iar suprafețele atinse des vor fi dezinfectate după fiecare cursă.
Vă rugăm să purtați masca de protecție pe toată durata călătoriei, precum și pe peroanele stațiilor!

Ca toate evenimentele noastre de până acum, și acestea sunt cofinanțate de Consiliul Judetean Sibiu, prin agenda culturală a județului.

Sursa foto: Facebook
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș