spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Ediția a 7-a a Buonavista Duathlon Challenge are loc duminică, 13 septembrie. Drumul DJ106A se închide

Știri din Județ

Publicitate

Buonavista Duathlon Challenge, cel mai inedit concurs din Sibiu, care îmbină alergarea cu mersul pe bicicletă, va avea loc duminică, 13 septembrie în aceeaşi locaţie de poveste cu care ne-am obişnuit: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului + DJ 106 A Sibiu – Rășinari. Peste 200 de concurenți din Sibiu şi județele învecinate sunt aşteptaţi să ia startul ineditului concurs, începând cu ora 10.00.

Ediția din acest an este una specială, fiind luate toate măsurile de siguranță, distanțare socială, pentru prevenirea pandemiei. Participantii vor porni în cursă individual/echipă, la un interval de 20 de secunde. Ora de start a fiecărui concurent va fi stabilită în funcție de timpul de parcurgere al cursei, pe care fiecare concurent este obligat să-l menționeze în formularul de înscriere. Mai mult, concurenții, în timpul cursei NU vor putea concura unul lângă celălalt, ei trebuind să respecte o distanță fizica între ei de minim 7 m.

Vor exista 4 probe de concurs:

  • Duathlonul Clasic (alergare + bicicletă + alergare), pe asfalt exclusiv, individual presupune parcurgerea următoarelor distanțe: 5 km alergare în Muzeul Satului urmați de 20 km cu bicicleta (2 bucle a cate 10 km Sibiu – Rasinari pe DJ 106 A, șoseaua fiind închisă circulației autoturismelor) şi, la final, 2 km alergare în Muzeul Satului.
  • Duathlonul Clasic (alergare + bicicletă + alergare), pe asfalt exclusiv, ștafetă – presupune parcurgerea acelorași distanțe: 5 km alergare, urmați de 20 km cu bicicleta + 2 km alergare în echipă: un alergător aleargă 5 km, apoi predă ștafeta biciclistului, iar apoi biciclistul îi predă ștafeta din nou alergatorului.
  • Duathlon Family Asfalt, pe asfalt exclusiv, o cursa distinctă pentru copiii între 6 și 14 ani exclusiv, care presupune parcurgerea unui traseu de 10 km Muzeul Satului – Rășinari și retur, pe DJ 106 A, șoseaua fiind închisă circulației autoturismelor, de către un părinte + un copil, ambii pe bicicletă, stimulând în acest fel practicarea sportului în familie.
  • Duathlon Family Offroad, este de fapt o cursa distinctă pentru copiii între 6 și 14 ani exclusiv, ce presupune parcurgerea unui traseu de 10 km, prin pădurea Dumbrava și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, pe macadam, de către un părinte + un copil, ambii pe bicicletă, stimulând în acest fel practicarea sportului în familie.

Cursa de Duathlon Family pe asfalt este noutatea ediției 2020. O altă noutate este acordarea de premii în bani la categoriile de Individual și Ștafetă.

Informațiile complete despre eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial al competiției: https://acceptaprovocarea.com/services/buonavista-duathlon-challenge/

Atenție! Drum închis

Pentru desfășurarea Buonavista Duathlon Challenge 2020, drumul DJ 106 A între poarta 1 Muzeul Satului și intersecția Rășinari / Poplaca, va fi ÎNCHIS duminică 13 septembrie între orele 09:30 – 12:30. Ruta alternativă pentru a ajunge în Rășinari respectiv Sibiu: DJ 106 R Sibiu – Poplaca si DJ 106 D Poplaca-Rășinari.

Proiectul este organizat de CAB Sport, fiind cofinanţat de Consiliul Local prin Primăria Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Partener principal: Buonavista. Partener de eveniment: Muzeul ASTRA.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri