OPINIE: Eu cu cine votez? (II)

Știri din Județ

Continui seria opiniilor despre situaţia electorală din judeţ pe baza informaţiilor ce le deţin şi din perspectivă personală.

Zona de nord a judeţului a simţit mereu că Sibiul o consideră ca o soră vitregă. Medieşenii şi-ar dori judeţ separat, cum era pe vremuri. Dar în era regionalizării europene, acest gând rămâne doar un vis. Mediaşul a fost ţinut o perioadă sub control PSD. Atât de bine a fost ţinut, că investiţiile au lipsit cu desăvârşire. În campania aceasta a apărut un blog anonim anti-Gheorghe Roman, actualul primar liberal. Mustea blogul de tehnici de manipulare PSD. Dacă nu pot convinge oamenii direct, de ce să nu o facă pe la colţuri. Cică un candidat de top USR are şi acum în desfăşurare un contract cu Primăria Mediaş, făcut sub fostul primar, atât de bine bazat legal, deşi fără obiect, încât actualul primar nu îl poate nicicum anula.

Şi am ajuns şi la USR Mediaş, alţii cu care nu pot defila. Candidaţii lor de top din Mediaş, vin din alte partide. Că aşa este acum cu “oameni noi în politică”. De parcă pe toţi medieşenii i-a lovit amnezia şi nu ştiu pe unde făceau politică, USR-iştii de astăzi. Nu-i nimic că şi prin comunele din zona de nord, USR-iştii de azi sunt PNL-iştii şi PSD-iştii de ieri. Parcă era un cântec comunist cu tema asta…

Noutatea la Mediaş este re-apariţia candidaţilor FDGR la Consiliul Local. Să vedem dacă pot reînvia din propria cenuşă ca pasărea Phoenix.

Dar zona de nord este şi Dumbrăveni. După ani buni de guvernare PNL, ultimii patru au fost ai PSD-ului. Tot o apă şi un pământ. Dacă nu ar fi în oraş un om de afaceri cu mii de jocuri de noroc, Dumbrăveni-ul avea de mult lacătul pe poartă şi era declarat oraş falimentar. Poate singura soluţie pentru acest oraş este să se redeschidă penitenciarul. Clienţi ar fi destui.

Copşa Mică este deja de poveste. Un primar liberal de ani buni, care promite, promite şi promite. De realizat nu se vede nimic. Sometra s-a închis, oamenii nu au apă potabilă sau nu au deloc apă în unele zone. Scuze găseşte orice prost, spune un proverb internaţional, fapte doar înţelepţii. Vecinul său de la Axente Sever, tot liberal, este o altă poveste. Omul a pus osul şi mintea şi a făcut… un drum spre un sat. Bun şi aşa, urmează semnal 5G şi tehnologie digitală ca să poată bătrânii rămaşi în satele comunei să mulgă vaca pe muzică de la You Tube.

Şeica Mică va deveni de legendă. Aici toţi PSD-iştii au trecut în PNL şi ca în vremea lui Ceauşescu există un singur candidat la primar (actualul) şi o singură listă de consiliu local. Aici pariez că va câştiga PNL, ei fiind singurii candidaţi. Politicienii din zonă sub bagheta primarului Urian au refăcut FSN-ul.

Aşa că, eu, locuitor al nordului judeţului, cu cine votez?

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri