7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Poliția anchetează multiple cazuri de fraudă electorală în județ

Știri din Județ

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu anchetează mai multe sesizări a unor cazuri de fraudă electorală petrecute în mai multe secții de vot.

Astfel, BEJ a sesizat faptul că la secția nr.3 din orașul Sibiu a fost găsit un buletin de vot gata ștampilat. La secția de vot nr. 213 din Tălmaciu a fost depistat un cetățean care a încercat să introducă în urnă două buletine de vot iar la scurt timp fapta s-a repetat, fiind găsit pe jos un buletin gata ștampilat.

Probleme au apărut și la secțiile de votare nr. 83 din orașul Sibiu și nr. 116 din Municipiul Mediaș, acolo găsindu-se câte un buletin deja ștampilat dar neintrodus în urnă.

În urma articolului publicat de ziarul Sibiu Independent cu privire la Primarul din Șeica Mare, Nicolae Șușa care a fost filmat în timp ce le arata oamenilor unde să pună ștampila pe buletinul de vot, IPJ SIBIU a demarat o anchetă.

„La ora 11:45, BEJ a sesizat faptul că la secția de votare nr. 3 din municipiul Sibiu, a fost găsit un buletin de vot ștampilat. În temeiul sesizării, echipa operativă s-a deplasat la fața locului și a demarat cercetări, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la fraudă la vot (art. 32 raportat la 387 cod penal).

În ceea ce privește situația din cadrul Secției de votare nr 213 (Tălmaciu), în jurul orei 12:20, președintele Secției de votare a observat faptul că un cetățean a încercat să introducă în urnă două buletine de vot. Procesul electoral a fost întrerupt. La scurt timp după reluarea procesului de vot, acest eveniment s-a întâmplat din nou fiind de această dată urmat de găsirea unui buletin stampilat pe podeaua secției de vot. În urma verificării efectuate de președintele BEC, cele trei Buletine au fost anulate și s-a reluat procesul electoral.

La secțiile de votare nr. 83 (mun. Sibiu) și 116 (mun. Mediaș) s-a găsit câte un buletin de vot cu ștampilat, precizăm faptul că acestea au fost anulate (nu au fost introduse în urnă).

În urma apariției în mass-media a imaginilor privind o posibilă fraudă electorală în localitatea Șeica Mare, I.P.J Sibiu a dispus efectuarea de verificări. Vom reveni cu informații la finalizarea acestora.” a declarat Luciana Lazăr, purtătoarea de cuvânt al IPJ SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri