7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Consumul de alcool și viteza, principalele cauze ale accidentelor rutiere din județul Sibiu

Știri din Județ

În ultimele 24 de ore, polițiștii sibieni au constatat o infracțiune la regimul rutier, au reținut 17 permise de conducere și au aplicat 87 de sancțiuni contravenționale, din care 30 pentru depășirea regimului legal de viteză,  în valoare de peste 26.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 28.09.2020, în intervalul orar 1000–1400, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene împreuna cu cei din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică, sub coordonarea directa la Serviciului Rutier Sibiu, au organizat o acțiune punctuală pe Drumul National 14 pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație rutieră. Cu aceasta ocazie au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 9.000 de lei.

În intervalul orar 1100–1300, polițiștii au acționat cu preponderență pentru combaterea principalei cauze de producere a accidentelor de circulație rutieră pe drumurile naționale, mai exact viteza. Astfel, în doar 2 ore, polițiștii au depistat 22 de conducători de vehicule care nu au respectat regimul legal de viteză, 8 dintre aceștia au circulat cu viteză de peste 50 km/h peste limita maxima admisă, fiind dispusă măsura reținerii permisului de conducere și suspendarea dreptului de conducere pentru 90 de zile.

Totodată, a fost depistat și un conducător de autovehicul care a circulat sub influența băuturilor alcoolice, aparatul indicând valoarea de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, precum și un conducător de vehicul care pe raza localități Ruși a efectuat manevra de depășire peste marcajul simplu continuu și cel pietonal.

La data de 28.09.2020, în jurul orei 1630, polițiștii din Tălmaciu aflați în teren, pe raza localității, au fost sesizați telefonic cu privire la  producerea unui eveniment soldat cu pagube materiale. La fața locului, polițiștii au identificat ambii conducători auto, stabilind faptul că,  la intersecția DN 7 cu strada Nicolae Bălcescu, șoferul unui autoturism (localnic, în vârstă de 63 de ani), nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare intrând în coliziune cu aceasta. Șoferul de 63 de ani se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,79 mg/l alcool pur în aer expirat, iar exercitarea dreptului de a conduce îi era suspendată.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri