12.4 C
Sibiu
joi, 30 martie, 2023

Chef de chef la Boița, în plină pandemie. Petrecăreții au făcut scandal

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Aproximativ 10 persoane au făcut chef cu muzică și bautură într-un bar din localitatea Boița, în plină pandemie.

Mai multe echipaje de poliție s-au deplasat la locul faptei, dar petrecăreții au avut o atitudine ostilă, fiind solicitată intervenția trupelor S.I.A.S.

Administratorul barului a fost amendat cu suma de 2500 iar localul a fost închis, activitatea sa fiind ilegală datorită deciziilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS CoV-2.

Amenzi au primit și participanții la petrecerea ilegală de la Boița.

„În noaptea de 02/03 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Boița și Turnu Roșu, au constatat, într-o societate comercială din localitatea Boița, care funcționa în regim de bar, că nu erau respectate prevederile legale cu privire la suspendarea temporară a activității, fiind organizată o petrecere privată. În momentul intervenției polițiștilor în local se aflau aproximativ 10 de persoane, care au manifestat o atitudine ostilă la adresa acestora motiv pentru care au fost solicitați în sprijin polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale.

Activitatea barului a fost întreruptă de polițiști, iar toate persoanele prezente legitimate.

În consecință, administratorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f), referitoare la suspendarea temporară a activității acestor instituții sau operatori economici, conform prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 și alte 20 de sancțiuni în valoare de 8.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor prevăzută de Legea nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv: participarea la activități în spațiul privat pentru care au fost instituite interdicții/restricții și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.” a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii județului Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri