Centenarul muzical va fi sărbătorit la Sibiu, pe scena Sălii Thalia

Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR) va fi sărbătorit la Sibiu, marți 24 noiembrie 2020. Totul se va întâmpla pe scena Sălii Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu prin intermediul recitalului susținut de cvartetul brașovean Gaudeamus. Evenimentul va fi transmis online, în direct, cu începere de la ora 19.

Publicitate

Cu doar o săptămână înainte de Ziua Națională a României și la exact doi ani de la Centenarul Marii Uniri, Sibiul este gazda unui centenar muzical: 100 de ani de la nașterea Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR).

Publicitate

Înființată în 1920 și avându-l ca președinte pe marele compozitor George Enescu, Societatea Compozitorilor din România, a continuat să existe sub această denumire până în 1948. Din anul 1949, ea s-a transformat in Uniunea Compozitorilor din Romania, având ca principal rol gestiunea drepturilor de autor de opere muzicale.

Publicitate

Pentru a marca această aniversare, Filarmonica de Stat Sibiu în parteneriat cu Institutul Cultural Român și UCMR-ADA, organizează un recital cameral susținut de cvartetul brașovean Gaudeamus.

Cei partru muzicieni au susţinut o bogată activitate concertistică în numeroase oraşe din Europa și Asia. Membrii cvartetului s-au perfecţionat la cursuri de măiestrie din Marea Britanie cu profesorul Hugh Maguire şi membrii Cvartetului „Alban Berg”, la Salzburg cu profesorul Walter Levin, membru al Cvartetului „La Salle” şi la Londra cu membrii Cvartetului „Amadeus”. În anii 1997 şi 1998 Cvartetul „Gaudeamus” este invitat în calitate de „cvartet în rezidenţă” să concerteze la Jubilee Hall din Aldeburgh, Marea Britanie.

Pentru concertul de la Sibiu, programul a fost alcătuit în totalitate din lucrări ale compozitorilor români, încununând astfel o sărbătoare a muzicii românești actuale….

Concertul va fi transmis online pe pagina de Facebook, canalul de Youtube și aplicația Filarmonicii de Stat Sibiu, marți 24 noiembrie 2020, cu începere de la ora 19.

Concertul cvartetului Gaudeamus este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Evenimentele organizate de Filarmonica Sibiu sunt realizate cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. 

asCULTă:

Adrian Iorgulescu – Cvartet de coarde

Adrian Pop – Cvartet de coarde

Dan Dediu – Cvartet de coarde nr.6

Roman Vlad – Ecouri îngemănate II

Ulpiu Vlad – Rezonanțe pe fond galben III, pentru vioară și violoncel

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *