spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Pandemia face ravagii economice: COMPA Sibiu raportează o scădere drastică a profitului

Știri din Județ

Publicitate

În contextul pandemiei de coronavirus, producătorul de componente auto Compa Sibiu raportează o scădere 100% a profitului net in primele noua luni din anul 2020

Producatorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier – CMP), a incheiat primele noua luni ale anului 2020 cu un profit net consolidat de 85.880 de lei, in scadere cu 99,7% fata de aceeasi perioada din 2019, la afaceri de 372,9 milioane de lei, minus 37,2%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul trimestrial publicat luni la bursa.

Ca efect al pandemiei declansate inca din luna martie 2020, productia mondiala de automobile s-a oprit in totalitate, in special in Europa, unde activeaza majoritatea producatorilor de automobile pentru care firma Compa produce si livreaza produsele fabricate. Din aceste considerente, in cursul Trim.1-2020, in mod special productia si implicit livrarile au scazut dramatic. Cifra de afaceri realizata pe Trim.2-2020 va influenta semnificativ cifra de afaceri pe anul 2020, in general, atat la firma mama cat si la firmele afiliate. In acest context, pe ansamblul Grupului Compa nivelul cifrei de afaceri, realizat pe primele 9 luni a reprezentat doar 63,01% din valoarea realizata la acest indicator pe primele 9 luni din anul precedent, 2019″, se arata in raport.

Sursa: http://ZF.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor