Fapte bune în prag de sărbători: “Cutia cu Bucurie” va ajunge la 50 de familii din județul Sibiu


“Cutia cu Bucurie”, ce conţine alimente de bază greu perisabile, va ajunge la 50 de familii în dificultate din judeţul SIBIU înainte de Crăciun. Aceasta este o nouă campanie realizată de Crucea Roşie Română şi Carrefour România, parteneri de bine de peste 10 ani. Campania este sprijinită şi de către Green PC Ambalaje.
Fiecare “Cutie cu Bucurie” conţine alimente ce asigură necesarul de bază pentru o familie formată din trei membri, pentru două săptămâni. Lista de alimente include: făină, mălai, ulei, orez, bulion, griş, paste făinoase, conserve de carne, supă la plic, lapte UHT, biscuiţi, conserve de fructe etc.

Campania “Cutia cu Bucurie” va ajunge în total la 1 300 de familii din 26 de judeţe ale ţării: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea. În fiecare dintre cele 26 de judeţe vor fi atent pregătite 50 de “cutii cu bucurie” care vor fi distribuite de către voluntarii Crucii Roşii Române direct la uşa beneficiarilor.

Familiile din comunităţile vulnerabile, şi aşa greu încercate de lipsuri materiale, trec în această perioadă de pandemie prin cele mai dificile momente. Aceste familii se luptă tot mai mult cu sărăcia, iar asigurarea hranei zilnice a devenit cea mai mare provocare pentru ei. Am primit cu bucurie iniţiativa partenerului nostru tradiţional, Carrefour România, de a le veni în ajutor cu pachete generoase cu alimente de bază. Suntem onoraţi să avem alături de noi parteneri generoşi şi implicaţi în problemele comunităţii.” – Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

“În calitatea noastră de furnizori de bunuri esenţiale, ne dorim să facem accesibile alimentele cât mai multor oameni. A putea oferi hrană pentru a ajuta aceste familii aflate în dificultate, înseamnă a-i ajuta să se simtă mai puţin vulnerabili şi a le satisface o nevoie de bază, ambele, aspecte atât de importante pentru o viaţă normală. De mulţi ani deja, ne alăturăm eforturilor Crucii Roşii şi continuăm să fim ghidaţi de puterea solidarităţii în faţa greutăţilor. De această dată, punem umărul împreună, pentru ca cele 1300 de familii beneficiare ale Cutiei cu Bucurie să depăşească situaţia dificilă în care se află şi să le dăm încredere să meargă înainte.” – Anca Damour, Membru în Comitetul Executiv al Carrefour România.

Conform Raportului social al ICCV, “Calitatea vieţii în timpul pandemiei: probleme şi politici de răspuns” din 27 aprilie 2020, “criza COVID-19 va genera rapid şi o criza economică şi socială cu efecte mari, cel puţin pe termen mediu: economia paralizată, şomajul în explozie, pierderea masivă a locurilor de muncă, creşterea populaţiei neocupate, scăderi ale veniturilor. Situaţia României, la debutul crizei, nu era strălucită. O economie cu o creştere fragilă, o stare socială cu zone importante cu un grad ridicat de dezorganizare şi sărăcie. După multe statistici europene, România se plasa, conform multor indicatori de performanţă pe ultimul loc sau printre ultimele locuri în UE. Criza Coronavirus a împins înapoi economia şi a stopat proiectele. Efectele sociale imediate ale crizei sunt: schimbări majore ale relaţiilor dintre oameni, ale modului de viaţă şi ale calităţii vieţii lor, o societate sărăcită şi mai polarizată, dar şi o creştere vizibilă a conştiinţei naţionale de sine”, se arată în raportul mai sus menţionat.

Crucea Roşie Română va acorda în perioada următoare o atenţie sporită familiilor nevoiaşe şi va căuta soluţii pentru a veni în sprijinul cât mai multor familii afectate economic de pandemia COVID-19.

sursa foto: Cristea Ovidiu

Publicitate
Publicitate

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *