23.2 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

EDITORIAL: O lecţie de la sibieni pentru politicieni

Știri din Județ

În această seară, sibienii au dat o lecţie întregii clase politice şi tuturor birocraţilor, pentru care hârtiile sunt mai importante decât oamenii. Şefa secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu, dr. Victoria Bîrluţiu a cerut ajutor prietenilor sibieni pentru lărgirea temporară a secţiei cu 12 paturi. Clădire renovată, secţia de Boli Infecţioase, este o clădire cu structură veche, iar circuitele impuse de pandemie au sacrificat 12 paturi. Ele există, dar nu au loc de amplasare. După nici 40 de minute de la apelul pe contul său personal de Facebook (vizibil doar prietenilor), dr. Victoria Bărluţiu a primit răspunsul comunităţii. Organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan Răduleţ a pus la dispoziţie Atelierul lui Moş Crăciun (un set special de containere modulare) şi cei de la UNIMAT (CON-A) au promis că vor face rapid transportul şi montarea. Ciprian Ciocan de la Fundaţia Comunitară Sibiu va sprijini de asemenea. Şi mulţi alţii s-au oferit imediat să doneze bani, dacă sunt necesari pentru dotări etc.

Aceştia sunt sibienii, aceştia sunt românii! În 40 de minute au rezolvat o problemă şi dacă nu vor fi piedici, în 2 zile totul va fi gata.

De partea cealaltă, am văzut reacţia unui tânăr politician în această chestiune: ce nevoie e de donaţii, doar e conducere militară sau lasă că sunt destui bani la spital. Aşa este. Sunt. Dar România pierde lupta cu pandemia din cauza politicului şi a birocraţiei. Pentru mulţi din sistem hârtiile sunt mai importante ca oamenii.

Să dăm alt exemplu. Construcţia pavilionului modular din curtea spitalului. 6 milioane de lei, un an de licitaţii şi încă 6 luni pentru proiectare şi construcţie. Iar acum control DNA pentru că sunt suspiciuni privind cheltuirea banilor. În paranteză fie spus să dai 1,5 milioane de euro pentru nişte containere temporare mi se pare furt ca în codru, dar nu sunt expert tehnic şi sper ca justiţia să nu fie coruptibilă în acest caz.

Ajutorul comunităţii din această seară nu este primul. De la începutul pandemiei, diferite firme şi persoane au donat containere, corturi, bani şi echipamente Spitalului Judeţean Sibiu. Poate cel mai frumos gest a fost donaţia celor de la CON-A a primului aparat de testare COVID din Spital, deşi tocmai pierduseră licitaţia de construcţie în Spital, care anterior o câştigaseră… Semn că mai există oameni de afaceri sibieni, care chiar cred în Sibiu. Că de profitori de pe urma pandemiei am tot scris…

Apelul din această seară a dr. Victoria Bîrluţiu sper să nu fie blocat în realizare de politicieni şi birocraţi. Nu merită nici ea, nici comunitatea. Este unul din doctorii sibieni la care toată lumea are cuvinte de laudă. Nu este implicată politic, este dedicată pacienţilor şi meseriei şi nu de acum, ci de o viaţă. Un om care merită respect şi recunoştiinţă. Şi în seara aceasta s-a văzut că sibienii ştiu să aprecieze oamenii de adevărată valoare.

În aceste momente, putem fi mândri că suntem români!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri