6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024
Array

Primăria Sibiu a contractat lucrările de reparații ale străzilor pentru următorii 4 ani

Știri din Județ

Primăria Sibiu a contractat lucrările de reparații ale străzilor
pentru următorii patru ani

După o procedură de achiziție care s-a întins pe 8 luni, ajungem în sfârșit să semnăm acest contract. Reparațiile și întreținerea străzilor din Sibiu sunt una dintre prioritățile noastre. În paralel cu modernizările ample, străzile orașului trebuie întreținute. Aștept din partea firmelor cu care am semnat astăzi contractul să execute lucrările la termen, respectând, bineînțeles, standardele tehnice și de calitate.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)


Pentru asigurarea acestor servicii, Primăria Sibiu a optat pentru încheierea unui acord-cadru care se întinde pe o perioadă de 4 ani, cu o valoare maximă estimată de aproximativ 30 de milioane de lei, plățile urmând să se efectueze în funcție de lucrările care se vor realiza efectiv. Acest tip de contract se semnează cu primii doi ofertanți clasați în procedura de achiziție și are scopul de proteja beneficiarul: în cazul în care primul ofertant cu care se încheie contract subsecvent nu realizează lucrările calitativ și la timp, atunci beneficiarul are posibilitatea de a încheia contract cu cel de-al doilea ofertant, fără a mai fi nevoie de procedură de achiziție.


Primul contract subsecvent se va încheia cu SC Comtram SA pentru o perioadă de 6 luni. În prima comandă emisă în baza contractului vor fi incluse reparații extinse pe bulevardul Victoriei, str. Ștefan cel Mare – Broscărie și str. Siretului, precum și reparații ale gropilor izolate.


Contractul acoperă toate lucrările necesare pentru desfășurarea traficului rutier și pietonal în condiții optime. În funcție de complexitate, lucrările se grupează astfel:
Reparații pentru remedierea defectelor izolate care afectează suprafețe de carosabil.

Reparații pe suprafețe extinse, atât pe carosabil, cât și pe trotuarele de pe arterele principale. Spre exemplu, se va interveni pe str. Semaforului, str. Constituției, str. N. Teclu, str. Abatorului, str. M. Kogălniceanu, str. Maramureșului, precum și în zonele rezidențiale de case sau în zonele de blocuri unde nu s-au desfășurat lucrări de investiții (Broscărie, str. Siretului, etc). O atenție deosebită se va acorda și Zonei Industriale Vest, urmând a se continua reparațiile de pe str. Europa Unită și refacerea covoarelor asfaltice și a trotuarelor și pe celelalte artere.

Reparații cu caracter de urgență în urma unor defecțiuni apărute în carosabil, trotuare sau piste pentru biciclete ca urmare a cedării fundației drumului, a gropilor apărute pe străzi pavate în urma unor ploi abundent, a unor intervenții neautorizate sau accidentale în drum. Acestea cazuri vor fi tratate ca urgențe, termenul pentru reparații prevăzut în contract fiind de maxim 24 de ore. Contractul prevede, de asemenea, ca în regim de urgență să fie tratate și defecțiunile apărute în zonele pietonale din centrul istoric al Municipiului Sibiu.

Comenzile de lucrări se vor emite de Primăria Sibiu în urma constatărilor din teren a inspectorilor Direcției Tehnice. Reamintim că și cetățenii pot sesiza astfel de defecte fie pe adresa de e-mail a Primăriei – pms@sibiu.ro, fie prin Sibiu City App, modului Raportări Incidente.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri