11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Aproape 400 de tablete cumpărate din bugetul local al orașului Avrig, au ajuns la elevi

Știri din Județ

383 de tablete, cumpărate din bugetul local al orașului Avrig, au ajuns la elevii de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr”, de la Școala Gimnazială și de la Liceul Tehnologic din Mârșa, potrivit unui anunț făcut de reprezentanții Primăriei Orașului Avrig.

În luna septembrie, la inițiativa primarului Adrian David, Consiliul Local a alocat 390.000 de lei pentru achiziționarea dispozitivelor electronice de care aveau nevoie copiii fără posibilități materiale.

img  wa
img  wa
img  wa

Elevii primesc tabletele cu împrumut, în baza unui proces verbal și le pot folosi exclusiv pentru a participa la lecțiile online. Dispozitivele electronice sunt conectate la Internet și beneficiază de abonament pentru o perioadă de doi ani.

Am dat bani școlilor ca să cumpere aproape 400 de tablete care au ajuns sau vor ajunge în zilele următoare la copii care provin din familii fără posibilități materiale. Nu am făcut achiziția la nivelul Primăriei, pentru că procedura de organizare a licitațiilor ar fi durat prea mult. Astfel că, am alocat fiecărei școli câte 130.000 de lei și din postura lor de ordonatori terțiari de credite, au putut să facă achizițiile publice mult mai simplu. Din păcate, cererea mare de astfel de dispozitive pe piața internațională a dus la livrarea tabletelor cu întârziere. Furnizorii au epuizat rapid stocurile și nu au putut livra cantitatea necesară. Tabletele nu vor fi date în proprietate, fiind cumpărate cu bani publici. Ele vor fi împrumutate elevilor pentru o perioadă limitată, iar când școala cere returnarea lor, în termen de o săptămână, ele trebuie să fie predate, deoarece sunt bunuri înregistrate în inventarul școlilor”, a explicat Adrian David, primarul orașului Avrig.

Administrația locală și-a propus să transforme școlile aflate în subordinea Primăriei Avrig în “școli SMART”. În acest sens, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” și Școala Gimnazială au depus deja cereri de finanțare pentru a obține fonduri europene, pentru „îmbunătățirea infrastructurii TIC în domeniul e – educației”.

Proiectele vizează achiziționarea a 1.024 de tablete ( 663 la Liceul Ghe. Lazăr și 361 la Școala Gimnazială), 82 de laptopuri pentru cadrele didactice (43 la liceu și 39 la Școala Gimnazială), 61 de table inteligente interactive (35 la liceu și 26 la Școala Gimnazială), precum și echipamentele necesare pentru conectarea ficărei săli de clasă la Internet și pentru asigurarea condițiilor necesare pentru desfășurarea lecțiilor online.

În perioada următoare, și Liceul Tehnologic Mârșa va depune un proiect similar.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri