4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Spitalul Judeţean Sibiu putea avea mai mulţi medici infecţionişti. De ani de zile

Știri din Județ

Colonelul Constantin Vlase, managerul interimar al Spitalului Judeţean Sibiu a dezvălui astăzi într-o conferinţă de presă online că la spital organigrama prevede 4 posturi cu normă întreagă şi unul cu jumătate de normă de medici infecţionişti. În realitate doar doi sunt angajaţi. „Dacă stăm să vorbim despre necesarul de medici infecţionişti, vă aduc la cunoştinţă că în organigrama şi conform normativelor în vigoare, a Secţiei Clinice de Boli Infecţioase, există un număr de 4,5 posturi, deci la ora actuală teoretic, la un număr de 38 de paturi, câte are Secţia Clinică de Boli Infecţioase, în mod normal, fără să fie pandemie, fără să fie COVID, ar trebui să fie 4,5 infecţionişti” a spus Vlase.

El a precizat că în contextul pandemiei şi acest număr ar fi trebuit suplimentat la 6 medici infecţionişti. Odată venit la conducerea spitalului, Vlase a scos la concurs 3 posturi de medici infecţionişti, dar nimeni nu s-a prezentat.

De la debutul pandemiei cei doi medici infecţionişti, dr. Victoria Bîrluţiu şi dr. Cosmina Gingăraş, alături de rezidenţi şi asistente au tratate sute de pacienţi, uneori şi 150 de cazuri simultane. „Eu le mulţumesc din suflet şi le transmit aprecierea şi consideraţia mea pentru întreaga activitate pe care au desfăşurat-o pe această perioadă. Doi oameni să îngrijească zilnic 150 de pacienţi şi să răspundă şi evaluărilor din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) nu este un lucru uşor” a declarat col. Vlase în cadrul conferinţei de presă.

De ce nu s-au angajat medici infecţionişti mai demult?

Datorită formatului conferinţei de presă online, care a permis doar o întrebare fiecărui jurnalist, nu am putut afla de ce managerii anteriori ai Spitalului Judeţean Sibiu nu au încercat să angajeze medici infecţionişti, deşi organigrama le permitea. Mai ales înainte de pandemie.

Cornel Benchea a fost manager o lungă perioadă de timp al Spitalului înainte de pandemie. Imediat după debutul acesteia, contractul său a expirat şi nu a dorit să mai continue pe post. Numărul de 38 de paturi pentru Secţia de Boli Infecţioase a spitalului este stabilit de pe vremea sa, deci şi normativul de posturi de medic infecţionist. Benchea a organizat un concurs pentru două posturi de medic la Secţia de Boli Infecţioase în ianuarie 2019, când secţia mai avea doar un medic. Atunci s-a angajat dr. Cosmina Gingăraş, fost rezident. La celălalt post, de medic primar Boli Infecţioase nu s-a prezentat nimeni.

Anterior, Spitalul Judeţean Sibiu a organizat concursuri pentru medic boli infecţioase în 2017 şi 2018. La unele nu s-a prezentat nimeni, la altele deşi s-au înscris medici, concursul nu s-a finalizat, conform site-ului spitalului, probabil prin meprezentarea la probe a candidaţilor declaraţi iniţial admişi la selecţia dosarelor.

Benchea a fost înlocuit, prin concurs, în mai, de Liliana Coldea, ulterior forţată să demisioneze la 6 luni de la numire. Colonelul Vlase a preluat conducerea interimară a spitalului pentru 30 de zile, la mijlocul lunii noiembrie. De luni, preşedintele Consiliului Judeţean va numi un nou director interimar, până la organizarea unui nou concurs pe post.

Spitalul Judeţean Sibiu este subordonat Consiliului Judeţean Sibiu.

Foto: Personalul secţiei de boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Am dus un membru al familiei cu o reactie alergica ( stiam la ce) la Urgenta. Ne-a trimis fara sa clipeasca la “ infectioase”.
    Am refuzat, dimineata nu mai avea nimic.
    Concluzia : clienti cu arcanul la infectioase si internari sa curga sefiile de sectie
    Si posturi de sefi suprapuse: sef de sectie peste 1!!!! dr si x asistente. Dar peste asistente e si Sef asistente, si peste tot personalul e si sef Resurse. Si un sef medical, sef spital
    Am intrebat un dr din UK de ce s-s intors: ptr ca e fff greu sa respecti proceduri si dr nu dunt D-zei!!! Sunt ca orice salariat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș