Tentativă de omor la Brateiu – Un bărbat a fost lovit în cap cu o unealtă

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din Brateiu a fost grav rănit după ce un bărbat de 30 de ani l-a lovit în cap cu o unealtă.

În urma agresiunii, bărbatul a suferit o fractură cominutivă cu înfundare frontal dreapta, cu deplasare de fragment osos intracerebral care a necesitat acordarea de îngrijiri medicale de urgență.

Agresorul a fost identificat și reținut pentru 24 de ore iar procurorii cer reținerea sa pentru 30 de zile, sub acuzația de tentativă de omor.

“Prim procuror Veștemean Ion, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 18.12.2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 Cod pen. rap. la art. 188 alin. 1 Cod pen.,

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:
În fapt s-a reţinut că, în data de 18.12.2020, în jurul orei 20:00, în timp ce se afla în fața porții locuinței sale situată în localitatea Brateiu, persoana vătămată D.A. (în vârstă de 55 ani, cetăţean polonez, domiciliat în jud. Sibiu) a fost lovită în zona capului cu o unealtă cu mâner din lemn și cap metalic, de către numitul F.A. (în vârstă de 30 ani, domiciliat în judeţul Sibiu), în cadrul unui conflict spontan, suferind leziuni traumatice, printre care o fractură cominutivă cu înfundare frontal dreapta, cu deplasare de fragment osos intracerebral care a necesitat acordarea de îngrijiri medicale de urgență.
Prin ordonanţele din data de 19.12.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul F.A. şi punerea în mişcare a acţiunii penală faţă de inculpatul F.A. pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 Cod pen. rap. la art. 188 alin. 1 Cod pen.
Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 19.12.2020 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea inculpatului F.A., pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 Cod pen. rap. la art. 188 alin. 1 Cod pen., dosarul fiind înaintat în aceeaşi zi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu referat cu propunere de arestare preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.
Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Secţia 2 Poliţie Rurală Mediaş.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. ” se arată într-un comunicat de presă al Tribunalului Sibiu

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri