spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

S-a extras câștigătorul concursului pentru denumirea viitoarei zone de sport, agrement și eco-turism din dealurile Gușteriței

Știri din Județ

Publicitate

Marți, 22 decembrie, în prezența primarului Astrid Fodor a avut loc tragerea la sorți a câștigătorului concursului dintre cele 35 de persoane care au propus această denumire. Extragerea a fost făcută de Larisa Chinceș, o tânără de 25 de ani din Sibiu, ciclistă în cadrul CSU Scott ProCycling și ambasador al sportului în general, dar mai ales al sportului cu pedale. Larisa s-a remarcat prin postările sale în social media, multe dintre acestea ilustrând zona dealurilor Gușteriței și potențialul acesteia pentru ciclism.

Concursul s-a născut din dorința de a implica cât mai mult sibienii în deciziile administrației, aspect pe care vom pune mai mult accent. Pentru că vorbim despre un obiectiv public de larg interes, am dorit ca sibienii să îi dea numele pentru a-l simți al lor, al comunității noastre. Participarea a fost bună și mă bucur că a atras interesul comunității.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)


Extragerea a fost filmată și afișată pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu. Câștigătorul extras este Simion Ioan, iar acesta va primi o bicicletă mountain bike multifuncțională, echipată profesionist atât pentru aventură pe teren accidentat, dar și pentru utilizare în mediul urban.Derularea concursului pe scurt:

Din 2 octombrie, timp de 2 săptămâni, sibienii au fost invitați să propună denumiri pentru viitoarea zonă de agrement și eco-turism prin intermediul unui formular electronic. Un număr de 269 de denumiri au fost transmise Primăriei.

Juriul format din șapte membri a selectat apoi 5 denumiri din cele 269: ENjoy Sibiu, Hermannstadt Adventure Park, Sibiu City Scape, Gușterland și Colinele Gușteriței.

În perioada 12 – 26 noiembrie sibienii au fost invitați din nou să voteze online una dintre cele cinci denumiri selectate. Un număr de 3276 de voturi au fost exprimate din care 1401 pentru denumirea Gușterland, adică peste 42% din totalul voturilor. De altfel, această denumire a fost propusă de 35 de sibieni în prima etapă a concursului. Celelalte patru denumiri au obținut mai puține voturi:


Colinele Gușteriței – 792 voturi – 24,2%
Hermannstadt Adventure Park – 489 voturi – 14,9%
Sibiu City Scape – 471 voturi – 14,4%
ENjoy Sibiu – 123 voturi – 3,8%

Mai multe detalii despre investiția în curs pentru amenajarea dealurilor Gușteriței puteți găsi aici: https://sibiu.ro/primaria/comunicat/8264

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda