24.1 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

Cine curăţă TURSIB-ul?

Știri din Județ

În 28 decembrie se va închide procedura simplificată prin SEAP, prin care TURSIB caută o firmă să cureţe în anul 2021 autobuzele şi maşinile din dotare. Anunţul a fost publicat în 14 decembrie şi include o clauză bizară: pentru a câştiga contractul estimat la 297.610 lei, firma aleasă „trebuie să fi prestat şi dus la bun sfârşit, în ultimii 3 ani, la nivelul unuia sau mai multor contracte, servicii similare celor care fac obiectul achiziţiei, in valoare cumulata de cel putin 297.000 lei fara TVA”.

Prevederea cerută de TURSIB, societatea de transport public în comun din municipiul Sibiu, de a angaja o firmă pentru curăţenie limitează astfel posibilitatea unor firme de a participa cu oferte. Pentru că obiectul achiziţiei este „Servicii de curatenie interioara si dezinfectie pentru autobuze, autoturisme si autoutilitare apartinand SC TURSIB SA”. Ori asta presupune ca o firma participantă să fi curăţat în ultimii 3 ani… autobuze.

În ultimii doi ani, conform SEAP, o singură firmă s-a încadrat în cerinţele TURSIB pentru curăţenia autobuzelor: firma TASSID HOLDING SRL. Firma sibiană, controlată de familia Sârbu a câştigat contractul şi în 2019 şi în 2020 şi, se pare, este favorită şi în 2021. Daniel Sârbu, directorul firmei, este un înfocat susţinător pe Facebook, prin postări publice multiple, a candidaţilor PNL Sibiu.

TURSIB oferă aproape 300.000 de lei fără TVA pentru ca firma care câştigă contractul să cureţe interior fiecare autobuz odată pe lună şi tot odată pe lună să facă dezinfecţie. Conform site-ului TURSIB, societatea are în dotare 105 autobuze.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri