16.2 C
Sibiu
miercuri, 17 aprilie, 2024

VIDEO: Cum se desfășoară traficul rutier în orașul Sibiu după prima ninsoare

Știri din Județ

Orașul Sibiu a avut parte în cursul acestei dimineții de prima ninsoare din acest an. Cei mai afectați sunt șoferii ce tranzitează orașul Sibiu, dar și sibienii care se duc cu mașina la serviciu sau la cumpărături.

Polițiștii rutieri recomandă șoferilor folosirea anvelopelor de iarnă, dar și o atenție sporită în trafic.

„Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).” a declarat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU

Am realizat un scurt clip video pentru a expune opiniei publice condițiile, dar și conduita șoferilor pe timp de iarnă.

Astfel, pentru aproximativ jumătate de oră am circulat pe principalele artere rutiere din orașul Sibiu. Cele mai aglomerate rute au fost cele de pe Bulevardul Vasile Milea, strada Bâlea, Șoseaua Alba Iulia, Bulevardul Victoriei, Bulevardul Mihai Viteazu și Calea Dumbrăvii.

Un lucru pozitiv de menționat este faptul că datorită mediatizării a mai multor accidente rutiere mortale sau soldate cu răniți, șoferii au devenit mai responsabili și atenți în trafic. Aceștia au păstrat o distanță mai mare de siguranță, și-au curățat temeinic mașinile de zăpadă (cu mici excepții) și au circulat cu viteze medii sub 50 de km/h.

În județul Sibiu s-a acționat cu 12 autoutilaje și s-au răspândit 37 tone sare și 0.3 tone clorură de calciu pe: DN 1, DN 7, DN 7C, DN 14, DN 14A si DN 14B.

Secția Autostrăzi Sibiu a acționat cu 6 autoutilaje și s-au răspândit 22 tone sare pe A1.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri