Județul Sibiu duce lipsă de OAMENI care să strige “Lupul! Lupul la oi!”

Cu siguranță ați auzit, cel puțin o dată, despre faimoasa fabulă a lui Esop, în care ne era relatată pățania unui tânăr păstor care, pentru amuzament, a strigat de mai multe ori “Lupul! Lupul la oi!!! “.

Doar că atunci când sătenii au sărit în ajutor, cu furcile și topoarele, tânărul cioban a râs de ei. Și nu o dată, ci de două ori. Cine știe, poate însăși lupul l-a auzit și a zis că atunci este momentul oportun să atace. Și asta a și făcut!

Degeaba a strigat băiatul disperat, căci sătenii nu l-au mai crezut iar turma de oi a fost pierdută.

Așa a pățit și un cititor al ziarului Sibiu Independent! Acesta a căutat să angajeze un cioban pentru a avea grijă de aproximativ 300 de oi. A dat “sfoară în țară” și a așteptat să fie contactat. Telefoanele nu au întârziat să apară, unele de-a dreptul stupide, cu “alo, alo” și înjurături.

Drum de 300 de kilometri cu mașina personală, pentru un cioban invizibil.

Din spusele cititorului nostru, într-o seară a primit un apel promițător, venit din partea unui bărbat necăjit, tată a doi copii. Acesta dorea să vină să lucreze ca cioban pe Valea Hârtibaciului însă nu avea bani și posibilitatea să călătorească mai bine de 150 de kilometri până la Sibiu.

Bucuros că în sfârșit a găsit un bărbat dornic de muncă, i-a propus bărbatului să meargă cu mașina personală până la Pitești și sa-l aducă direct la stână.

Pentru că “viitorul cioban” locuia undeva lângă Pitești, acesta a spus ca o să ia trenul până în gara din Pitești. Acolo urma să se întâlnească cu cel care îi promisese locul de muncă. Insistând de mai multe ori să i se ofere certitudinea că treaba este sigură, bărbatul dădea semne ca este din ce în ce mai determinat: doi de “Doamne ajută” și peste 10 apeluri că este în tren, că mai are 20 de minute și ajunge, etc.

“Am vorbit la telefon cu dânsul și părea 100% dornic să vină la Sibiu și să muncească în condiții peste media anunțurilor de angajare a ciobanilor. Am condus peste 100 de kilometri, timp în care m-a sunat de mai multe ori, cum că este pe tren și ajunge în gară. Am ajuns entuziasmat la Pitești și surpriză, nu mai răspundea la telefon iar gara era pustie. Am întrebat la informații și nimeni nu știa nimic. După zeci de apeluri, acesta și-a închis telefonul. M-am întors dezamăgit la Sibiu. ” a declarat cititorul Sibiu Independent

Vin de la Timișoara, dar nu am bani de drum!

Alt telefon, aceleași promisiuni! Vreau să vin cioban la oi, dar nu am posibilități, fiind la altă stână din Timișoara. Pentru că situația de la stâna sibiană era disperată, omului i-a fost promis și achitat un bilet ee autobuz pe ruta Timișoara – Sibiu. Apeluri peste apeluri la compania de transport, rugăminți ca să-i fie printat biletul, vorbit cu șoferul autocarului, etc. Totul ca să fie bine!

“I-am spus că îi cumpăr bilet de autobuz și că-l aștept bucuros în autogara din Sibiu. La fel, “Doamne ajută să ne vedem și tot felul de promisiuni”. Am ajuns în autogară și surpriză! Șoferul a spus că a sunat călătorul de mai multe ori și că acesta nu a sosit. A doua țeapă deși ofer salariu motivant, mâncare caldă , țigări și loc de dormit. Bineînțeles, nici până astăzi nu a mai răspuns la telefon. “ a mai adăugat cititorul Sibiu Independent

După două țepe costisitoare, bărbatul spune că a pățit ca în fabula lui Esop. Chiar dacă s-ar trezi astăzi la ușă cu un cioban, dornic de muncă, nu l-ar mai crede și ar avea temeri că nu ar mai da de el a doua zi și poate s-ar trezi chiar și cu câteva oi lipsă.

Caut cioban la oi, să strige din toți plămânii “Lupul! Lupul la oi”

Omul nu și-a pierdut chiar de tot speranța și caută în continuare un cioban serios.

Pe scurt, dacă dorești să cutreieri dealurile de pe Valea Hârtibaciului alături de mioare, cu bâta la subsuoară, cântând la fluier sau la frunză și să fi îmbrăcat “fancy” cu un cojoc autentic, apelează cu încredere la numărul 0771275008

1 Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *