spot_img
5.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Un proiect ce și-a atins scopul! Clinica de Cardiologie Sibiu, dotată cu un ecograf de ultimă generație

Știri din Județ

Publicitate

Clinica de Cardiologie Sibiu este, de acum, dotată cu un ecograf ultraportabil- Lumify și două aparate de monitorizare Holter-ECG, achiziția fiind posibilă mulțumită proiectului “O cană de fericire”, inițiat de Rotaract Club Sibiu.

Dr. Eminovici Gabriela, medic primar cardiologie, într-un mesaj postat pe facebook, mărturisește că, încă de la începutul acestui proiect, a tratat această bunăvoință a tinerilor cu scepticism.

“Constat cu toată sinceritatea că m-am înșelat: nu m-am așteptat ca proiectul “O cană de fericire”, pus în slujba Cardiologiei Sibiene în ultimii 2 ani, să aibă un real succes. Bunele intenții, entuziasmul și perseverența tinerilor noștri s-au finalizat cu achiziționarea unui ecograf ultraportabil- Lumify și 2 aparate de monitorizare Holter-ECG-oferite prin donație Clinicii de Cardiologie Sibiu.

În același mesaj postat pe facebook, Dr. Eminovici Gabriela prezintă cât este de mare diferența față de mai vechile generații de ecografe:


“Vă invit să apreciați: în stânga, un ecograf existent în dotarea secției de mai bine de 20 de ani, în dreapta- ecograful primit prin donație în 2020 prin proiectul : “O cană de fericire” .
În dotarea Clinicii de Cardiologie există în prezent ecografe de ultima generatie, ultraperformante, achiziționate în cadrul Centrului de Cercetare-proiect finalizat de Domnul Profesor- Dr. Manițiu Ioan. Însă pentru examinări de maximă urgență, ce nu permit deplasarea pacientului într-un laborator de ecocardiografie, acest aparat Lumify constituie o alternativă viabilă, mereu la îndemână. Ecograful Lumify împreuna cu cele 2 aparate de monitorizare Holter- sunt toate adevărate ”bijuterii” cardiologice, cizelate si lustruite , ușor de manevrat.


Apreciem în mod deosebit proiectul “O cană de fericire” inițiat si finalizat de tinerii Rotary Club Sibiu .
Cinste lor, tinerilor, parte dintre ei foștii noștri studenți ! Cu siguranța gestul lor are consecințe palpabile, concrete: “Avem cu ce lucra!”. Însă dincolo de acestea, ne umple de speranța unui viitor alături de copiii noștri.
Pentru că adevărata valoare a unei secții de spital rămâne nu aparatura, ci cei o folosesc!”

Proiectului „O cană de fericire”,inițiat de Rotaract Club Sibiu, este un proiect prin intermediul căruia toate donațiile și fondurile strânse sunt redirecționate pentru dotarea Secției de Cardiologie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului