4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

VIDEO: Ghenele de gunoi ale blocurilor sibiene, umplute „de dubele” unor firme

Știri din Județ

Mai multe imagini foto-video au apărut în spațiul public, în care se pot observa mai multe autoutilitare a căror șoferi descarcă o mulțime de gunoi, cutii de televizoare sau moloz.

În urma subiectului ce i-a “aprins” pe sibieni, acela de a majora taxa de salubritate cu peste 300% și atribuirea unui abonament unic pentru fiecare locuință, indiferent de numărul locatarilor, sibienii sunt în continuare revoltați de lipsa măsurilor de protecție implementate la ghenele de gunoi.

Conform postării utilizatorului Uncetatean Corect, măsurile promise nu au fost respectate, pubelele fiind în continuare fără sisteme de supraveghere sau acces permis doar pe baza unei cartele.

Imaginile au fost realizate în data de 23.01.2021, pe strada Oțelarilor. De asemenea, de-a lungul timpului, mai mulți sibieni au fost filmați în timp ce își aruncau materialele de construcții sau saci cu gunoi în alte pubele decât cele personale.

„Marian Popă, director Serviciul Salubrizare Sibiu: “Taxa nu se va calcula la numărul de persoane din locuinţă ci se calculează la volumul recipientelor golite, astfel fiecare abonament prevede un număr fix de goliri. Nu este discriminatoriu pentru 1, 2, 3 persoane. Ne raportăm la acelaşi volum disponibil în recipientele de deşeuri. Asta zice SOMA salubrizare Sibiu – Companie. As vrea sa intreb pe ce baza / criterii stabilesc ei tariful pt cetatenii care locuiesc in blocuri, atata timp cat ei nu stiu cine si cat arunca?! Se laudau acum ceva vreme ca vor pune camere de supraveghere dar se pare ca e mai simplu sa mareasca tarifele fara nici o baza. Aceste imagini au fost luate azi, 23.01.2021 pe str. Otelarilor dar acesta nu este un caz singular, zilnic vin cu dubitele de la diferite firme si arunca munti de gunoaie care li se pun in carca locatarilor din blocuri.” a postat utilizatorul Uncetatean Corect

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș