Consilierul local Diana Mureșan pune sub semnul întrebării concursul pentru director TURSIB (CP)

Știri din Județ

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, consilierul local Diana Mureșan pune sub semnul întrebării concursul pentru director al companiei Tursib:

“Mandatul directorului general și al directorului tehnic de la Tursib expiră pe 13.02.2021. Din acest motiv s-a organizat un nou concurs. Perioada de înscriere s-a încheiat pe 22 ianurie, iar acum urmează să fie analizate candidaturile depuse.

Pentru 2 posturi candidează 3 persoane, două dintre ele fiind chiar cei care le ocupă la momentul actual. M-am întrebat de ce există totuși un interes așa de scăzut și am început să mă documentez, mai ales că acționarul unic la SC. TURSIB.SA este Consiliului Local al Municipiului Sibiu.

În procedura de selecție apar condițiile obligatorii pe care candidații trebuie să le îndeplinească. Trei dintre acestea pentru postul de director general sunt următoarele:

– experiență relevantă (minim 10 ani) în consultanță în management sau în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice ori societăți din domeniul privat;
– să fi obținut profit în minim 5 ani de conducere a unei/unor întreprinderi publice ori societăți din domeniul privat;
– minim 5 ani de experiență în domeniul transporturilor de persoane;

Având cerințele acestea destul de restrictive și căutând doar în Sibiu candidați, vă dați seama că foarte puțini sunt cei care se potrivesc acestui profil și că cei care sunt deja pe pozițiile respective au clar primele șanse. Așa că am căutat să văd unde a fost publicat anunțul concursului.

Anunțul l-am găsit doar pe site-ul Tursib la secțiunea „Cariera”.

Nu l-am găsit sub forma de comunicat în presa din Sibiu, dar nici în alte publicații online din afara Sibiului. Nu l-am găsit nici pe platformele de locuri de muncă (am dat doar peste anunțul din 2017 pentru poziția de director tehnic de pe ejobs.ro)

Explicație este deci simplă, s-au înscris așa de puțini candidați pentru că informarea despre concurs aproape că nu a existat. Suflul acela nou pe care ni-l dorim nu prea are cum să intre în casă dacă ținem toate ferestrele închise. Dar probabil nici nu prea îi dorit acest lucru.

O altă chestiune deranjantă pentru mine a fost să aflu că firma externă contractată pentru organizarea concursului este a unui fost angajat Tursib, care a fost coleg cu cei doi directori. Bineînțeles că nu e ilegal, dar o astfel de situație ar trebui evitată.

Un astfel de proces de selecție ar trebui să aibă ca scop să identifice și să atragă pe cei mai buni din domeniu, nu să pară un simulacru”, precizează Diana Mureșan.

Sursa foto: Facebook

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri