18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Șoferi sibieni certați cu codul rutier – S-au urcat la volan băuți, drogați, fără permis sau au fugit de poliție

Știri din Județ

În perioada 29 – 31 ianuarie, polițiștii rutieri au constatat 6 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 25 de permise de conducere, au retras 7 certificate de înmatriculare și au aplicat 447 de sancțiuni contravenționale în valoare de 106.700 de lei.

O acțiune fulger pentru combaterea conducerii sub influența alcoolului a fost realizată în dimineața zilei de 31 ianuarie, în intervalul orar 05:00 – 06:00, pe raza localității Cristian, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au desfășurat o acțiune fulger pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului.

Astfel, în doar 60 de minute, au fost identificați patru conducători auto ale căror testări cu aparatele etilotest au arătat un rezultat pozitiv.
Este vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Gura Râului, depistat conducând cu o concentrație de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, un localnic în vârstă tot de 56 de ani, cu o concentrație de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, și doi sibieni în vârstă de 36, respectiv 64 de ani, care conduceau cu o concentrație de 0,13, respectiv 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei patru șoferi au fost sancționați contravențional atât cu amendă în valoare de 1.305 lei fiecare, cât și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.
Acțiunile polițiștilor șelimbăreni continuă.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 30 ianuarie, în jurul orei 01:00, în Cisnădie, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Sibiului de către un localnic în vârstă de 22 de ani.
Ca urmare a verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism este unul fals, acesta fiind atribuit unui alt autoturism.
Pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals.

La data de 30 ianuarie, în jurul orei 08:30, pe strada Târgului din municipiul Mediaș, polițiștii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Brateiu, în timp ce conducea un autoturism deși dreptul său de a conduce este suspendat.
În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

La data de 30 ianuarie, în jurul orei 18:30, în Cisnădie, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire șoferului unui autoturism condus pe strada Cetății. Conducătorul auto nu a oprit, și-a continuat deplasarea urmărit de ehipajul de poliție pe străzile Cetății și Măgurii, iar în apropiere de intersecția cu strada Stejarului a oprit autoturismul și a cobrât cu intenția de a fugi.
Acesta a fost prins în scurt timp de către polițiști care au constatat că cel aflat la volan este un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Șura Mare, care nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Tot din Șura Mare este și un tânăr în vârstă 18 ani, depistat conducând un autoturism fără a avea acest drept, pe strada Hambei din localitatea de domiciliu, în seara zilei de 30 ianuarie, în jurul orei 20:30.
Și de această dată s-a deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

La data de 31 ianuarie, în jurul orei 11:30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Gravorilor de către un localnic în vârstă de 36 de ani.
Polițiștii au constatat că medieșeanul are dreptul de a conduce suspendat, iar testarea cu aparatul DRUGTEST a prezentat rezultat pozitiv la metamphetamină.
Șoferul a fost ulterior însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în corp.
În cauză, polițiștii rutieri au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducere având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc