10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Consiliul Judeţean Sibiu începe consolidarea drumurilor calamitate

Știri din Județ

Drumurile județene DJ 142 J Șeica Mare – Șeica Mică, pe tronsonul cuprins între km 0+800 – km 0+90, și DJ 106 E, între localitățile Tilișca și Rod, pe tronsonul de la km 24+900 – km 25+000, afectate de precipitațiile abundente periodice, vor fi refăcute în acest an.

Consiliul Județean Sibiu a emis zilele acestea ordinele de începere a proiectării lucrărilor, după ce, în urma încheierii procedurii de achiziție, au fost semnate contractele de proiectare și execuție:

  • pentru refacerea DJ 142J, km 0+800 – km 0+900, contractul va fi derulat de asocierea PRODIAL SRL și GG TEHNIC PROIECT SRL, valoarea acestuia ridicându-se la suma de 2.213.126,72 cu TVA.
  • Durata contractului este de 7 luni, din care o lună pentru proiectare și 6 luni pentru lucrările de execuție.
DJ 142 J Şeica Mare – Şeica Mică
  • pentru DJ 106 E, între Tilișca și Rod, contractul va fi executat de asocierea PROMPT VSP SRL – ZENIT PROIECT & CONSULT SRL, valoarea acestuia fiind de 663.835,55 lei cu TVA.
  • Durata contractului este de 4 luni, din care o lună pentru proiectare și 3 luni pentru execuția lucrărilor.

Aceste obiective de investiție ale Consiliului Județean Sibiu se realizează din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului pentru refacerea infrastructurii locale afectate în urma calamităților naturale produse în anul 2020, alocate prin HG nr.531/9.07.2020, județul Sibiu primind suma de 4.545.000 lei.

DJ 106 E Tilişca – Rod

Siguranța cetățenilor este prioritară pentru noi în toate domeniile pe care le gestionăm, iar deplasările pe drumurile județene trebuie să se realizeze în condiții de siguranță. Aceste două noi investiții pe care Consiliul Județean Sibiu le-a demarat vor contribui la îmbunătățirea infrastructurii rutiere pe două drumuri județene cu important potențial turistic. De îndată ce proiectarea va fi finalizată și vor începe lucrările, voi continua deplasările pe șantier pentru a monitoriza îndeaproape realizarea lor, atât în ceea ce privește calitatea execuției cât și încadrarea în termenele asumate prin contract”, precizează Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri