17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Peste 20 de lovituri de cuțit! Desfășurătorul crimei din Cartierul Arhitecților

Știri din Județ

Procurorii sibieni au terminat primele audieri ale bărbatului bănuit de crima oribilă ce s-a petrecut ieri noapte pe strada Octav Doicescu nr. 3 din Cartierul Arhitecților.

Conform acestora, atât victima cât și agresorul au locuit împreună în concubinaj, în apartamentul Dianei, până în octombrie 2020. Însă, din cauza certurilor, cei doi au început un război extrem, ce s-a lăsat cu amenințări, agresiuni fizice și chiar cu distrugerea unui telefon.

Speriată, Diana a obținut un ordin de protecție ce îl obliga pe bărbat să întrerupă orice contact cu victima pe o perioadă de 6 luni. Însă Viorel a încălcat acest ordin de 3 ori, la datele de 07.12.2020, 21.12.2020 și 27.12.2020, faptele constituind obiectul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

S-au împăcat, dar gelozia i-a separat definitiv

Într-un final, aceștia s-au împăcat iar totul a funcționat bine o perioadă. Însă, din cauza geloziei, bărbatul a ajuns să-i reproșeze victimei faptul că are pe altcineva și că stă cu el doar pentru bani.

Discuția între cei doi a degenerat în îmbrânceli reciproce, Diana zgâriindu-l pe Viorel în zona feței și lovindu-l cu un ibric în cap. Potrivit declarației inculpatului, la un moment dat victima ar fi venit spre el cu un cuțit, moment în care acesta i l-ar fi întors înspre gât. Acesta a lovit-o la nivelul feței și membrelor, iar apoi a înjunghiat-o de mai multe ori la nivelul gâtului și toracelui cu un cuțit de bucătărie.

Cauzele decesului

Cadavrul prezenta în jur de 20 de plăgi înjunghiate cervicale și toracice, unele secționând venele jugulare interne, artera carotidă comună stângă și plămânul stâng, având caracter tanatogenerator și cauzând hemoragie internă și externă și consecutiv insuficiență cardio-respiratorie și circulatorie acută, conform concluziilor preliminare ale autopsiei.

Ulterior, autorul s-a deplasat la domiciliul fratelui său din municipiul Deva, iar apoi s-a autodenunțat la Poliția Municipiului Deva. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„D. C. V., născut în loc. Deva, în vârstă de 41 ani și L. D. E., născută în mun. Sibiu, în vârstă de 30 ani au întreținut o relație de concubinaj, ambii având câte un apartament în proprietate, în loc. Cisnădie, str. Octav Doicescu, jud. Sibiu. Până în luna octombrie 2020 aceştia au locuit împreună în apartamentul victimei, când între cei doi a avut loc un conflict. D.C.V. ar fi agresat-o, amenințat-o și i-ar fi distrus victimei un telefon, fapte ce fac obiectul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

În urma acestui incident, L.D. E. a obținut la data de 03.12.2020 un ordin de protecție împotriva lui D. C. V., fiindu-i interzis acestuia orice contact cu victima pe o perioadă de 6 luni.

Autorul a încălcat acest ordin de 3 ori, la datele de 07.12.2020, 21.12.2020 și 27.12.2020, faptele constituind obiectul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Ulterior cei doi s-au împăcat, iar la data de 13.02.2021 s-au întâlnit în oraș, după care s-au deplasat la domiciliul victimei. Inculpatul bănuia că victima îl înșală cu un alt bărbat, motiv pentru care a confruntat-o cu privire la acest aspect, reproșându-i și faptul că stă cu el doar pentru bani, că își cumpără haine folosind cardul său.

Discuția între cei doi a degenerat în îmbrânceli reciproce, L.D. E. zgâriindu-l pe D. C. V. în zona feței și lovindu-l cu un ibric în cap. Potrivit declarației inculpatului, la un moment dat victima ar fi venit spre el cu un cuțit, moment în care acesta i l-ar fi întors înspre gât. Acesta a lovit-o la nivelul feței și membrelor, iar apoi a înjunghiat-o de mai multe ori la nivelul gâtului și toracelui cu un cuțit de bucătărie.

Ulterior, autorul s-a deplasat la domiciliul fratelui său din municipiul Deva, iar apoi s-a autodenunțat la Poliția Municipiului Deva.

Cadavrul prezenta în jur de 20 de plăgi înjunghiate cervicale și toracice, unele secționând venele jugulare interne, artera carotidă comună stângă și plămânul stâng, având caracter tanatogenerator și cauzând hemoragie internă și externă și consecutiv insuficiență cardio-respiratorie și circulatorie acută, conform concluziilor preliminare ale autopsiei.

Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, din data de 14.02.2021, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul D. C. V. pentru comiterea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod penal, dispunându-se reţinerea suspectului, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod penal, urmând a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Prin ordonanţa din data de 15.02.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus punerea în mişcare a inculpatului D. C. V..

Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigaţii Criminale. 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. a declarat Ion Vestemean, Prim Procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri