spot_img
3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Ionuț Ghișe, consilier local USR, atac la lanțul de fast-food Super Mamma

Știri din Județ

Publicitate

Consilierul local USR, Ionuț Ghișe a transmis, înaintea şedinţei de Consiliu Local Sibiu, de astăzi, un punct de vedere public privitor la sediul fast-food-ului Super Mamma de pe strada Ion Raţiu, transformat de câteva luni în redacţia ziarului Sibiu 100%. Ghişe argumentează că spaţiul nu respectă legislaţia.

În cadrul şedinţei, în plen, Diana Mureşan, liderul de grup USR, a ridicat problemele descrise de Ghişe mai jos. Toate întrebările şi argumentele sale au fost demontate de secretarul Primăriei Sibiu, Dorin Nistor. „Ceea ce vedem la faţa locului este o structură solidă de 207 mp, iar în comisie ni s-a spus că este o clădire provizorie” a spus Mureşan. Consiliera a cerut o expertiză independentă care să demonstreze dacă respectiva clădire este una de tip provizoriu sau nu. Dorin Nistor a argumentat că respectiva construcţie a primit aprobare în 2003 pentru construcţie provizorie, iar abia din 2011 a devenit zonă de protecţie. El a argumentat că este o „cutumă” administrativă privind clădirile provizorii, dar el a numit clădirea una „portantă” şi a spus că nu are structuri de beton şi zidărie. Diana Mureşan s-a arătat neîncrezătoare în afirmaţiile lui Nistor şi a insistat pe angajarea unui expert independent.

Ea a subliniat că la ora actuală nu mai există un contract de închiriere între Primărie şi firma care deţine Super Mamma pentru acel spaţiu. Nistor a recunoscut că din vara lui 2020, cei de la Super Mamma au reziliat unilateral contractul pe motiv de pandemie, dar el a argumentat că eliberarea terenului de construcţie se va face după schimbarea de destinaţie a terenului şi scoaterea lui la licitaţie.

Totuşi, Diana Mureşan a spus că la faţa locului acum funcţionează redacţia unui ziar (Sibiu 100%). Dorin Nistor a spus că un control al Poliţiei Locale Sibiu, în urma şedinţei din comisii, unde s-a dezbătut problema, a arătat că acolo nu funcţionează nimic, acum. Proiectul a trecut cu votul majoritar al consilierilor prezenţi, cei de la USR s-au abţinut, şi prevede cererea către Ministerul Educaţiei de schimbare de destinaţie pentru terenul respectiv cu o construcţie provizorie de birouri. Terenul ar urma să fie scos la licitaţie.

Redăm mai jos argumentele consilierului local Ionuţ Ghişe (USR) referitoare la spaţiul de pe strada Ion Raţiu:

„Pare că Primăria Sibiu girează din anul 2003 existența unei construcții “demontabile și provizorii” în care a funcționat până de curând o unitate de alimentație publică de tip fast-food a unui cunoscut lanț local.

Terenul aflat în incinta Grupului Școlar Avram Iancu a fost închiriat prin licitație, în vederea amplasării unei construcții provizorii destinate vânzării produselor alimentare pentru elevi si studenți.
Construcția „provizorie” este de fapt o structură de zidărie pe un teren de 207,75 metri pătrați.

Ionuț Ghișe (Sursa foto: Facebook)

Din 2003 toate licitațiile organizate la fiecare 4 ani au fost câștigate de aceeași societate, iar anul trecut, agentul economic a solicitat rezilierea înainte de termen a contractului semnat în 2018, iar acest lucru s-a întâmplat în iunie 2020, prin acordul ambelor părți. Contractul din 2018 a fost semnat în urma aprobării închirierii prin licitație publica, conform HCL 153/2018 (detalii aici https://www.sibiu.ro/ro2/pdf2018/hot153.pdf).

Amplasamentul însă nu a fost eliberat conform prevederilor contractuale. Terenul nu a fost repus în situația anterioară. Nici nu prea avea cum, o construcție din 2003 precum e cea existentă necesitând lucrări de demolare în toată regula, nu doar demontare. De prin luna noiembrie a anului trecut, spațiul fostului renumit fast-food al Sibiului este utilizat pentru desfășurarea unor activități de birou (redacție ziar), de către o altă firmă aparținând aceluiași grup.

Cum am ajuns să aflu despre toate acestea? Prin studiul amănunțit al tuturor propunerilor de Hotărâri de Consiliu Local înaintate spre avizare în comisia de buget din care fac parte. Astăzi pe ordinea de zi a ședinței ordinare a consiliului local avem un proiect care prevede că terenul pe care se află construcția „provizorie” de care v-am vorbit mai sus să fie transformat în „teren cu altă destinație”, în vederea amplasării unei construcții demontabile și provizorii pentru desfășurarea unor cursuri de formare profesională (ziaristică și jurnalism online) și activități de birou în vederea închirierii pe patru ani.

Procedura corectă, cea care s-ar impune la acest moment, este scoaterea la licitație a acestui teren și verificarea la fața locului a aspectelor ce privesc construcția ridicată acolo.

În concluzie, pentru asta li se cere girul consilierilor locali…”

Înregistrarea şedinţei de Consiliu Local Sibiu unde s-a discutat şi acest proiect, la punctul 14.

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Si blocurile noi construite sunt în regula. Cate un etaj in plus si constructie fara parcări, sa nu mai spunem ca nu respecta nici un regim de înălțime. Dacă un cetățean simplu plătitor de taxe face asa ceva e mare scandalul.

  2. Când ai bani să cumperi ”lubrifianți”, toate rotițele (inclusiv la Primăria FDGR) merg ca unse!
    Oare nu se pot sesiza instituții care să-i verifice pe cei din Primărie pentru modul în care pun botul la propunerile de afaceri ale clanului Străjan-Vintilă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului