Cum s-a petrecut cumplita crimă din cartierul Lazaret

Apar noi detalii despre cumplita crimă petrecută pe strada Treboniu Laurean nr. 27 (poarta roșie), din cartierul Lazaret. Aici, un bărbat de 72 de ani a fost ucis cu sânge rece de către un amic de pahar.

Publicitate

Conform surselor oficiale, cei doi bărbați s-au întâlnit la data de 16 februarie la locuința suspectului, unde au consumat alcool. Din motive necunoscute încă, suspectul a început să lovească victima cu pumnii și cu picioarele iar apoi a luat un cuțit și i-a aplicat mai multe lovituri. Din nefericire, bărbatul în vârstă de 72 de ani a murit.

Conform surselor SIBIU INDEPENDENT, suspectul se numește Bobeş Mircea.

Suspectul s-a culcat liniștit până a doua zi, iar apoi a tranşat în mai multe bucăţi cadavrul și le-a porționat în saci menajeri. Acesta le-ar fi transportat în mai multe rânduri cu ajutorul unei biciclete iar apoi le-a aruncat în râul Cibin în noaptea de 17/18.02.2021. Conform surselor, pungile cu bucăți din trupul neînsuflețit au fost aruncate la podul de cale ferată de la intersecția străzilor Moara de Scoarță și Viitorului.

Conform vecinilor, suspectul era cunoscut în zonă pentru consumul excesiv de alcool, dar și pentru chefurile răsunătoare pe care acesta le organiza. Acesta locuia singur și momentan era șomer, schimbând mai multe locuri de muncă în ultima perioadă.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, cu propunerea de a fi arestat preventiv pentru o perioadă de 30 zile.

Imediat după ce suspectul a fost reținut, acesta le-a povestit anchetatorilor cu exactitate unde și când a aruncat bucățile din cadavru. Mai multe echipe de polițiști și pompieri militari ISU au pornit în căutare pe Râul Cibin. Până la această oră, a fost găsit doar trunchiul bărbatului dezmembrat.

“Procuror şef secţie Ruginosu Mihaela, în calitate înlocuitor de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

La data de 21.02.2021, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 Cod pen, iar la data de 25.02. 2021 a fost extinsă urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de omor şi profanare de cadavre, prev. şi ped. de art. 188 alin.1 C.penal şi art. 383 alin.1 C.penal.

           Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

În data de 16.02.2021 un bărbat în vârstă de 72 ani a dispărut de la domiciliu. În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că acesta şi-a vizitat un prieten, un bărbat în vârstă de 58 ani, iar pe fondul consumului de alcool între cei doi s-a iscat un conflict în noaptea de 16/17.02.2021. Victima a fost lovită de autor probabil cu un cuţit şi alte corpuri dure, din autopsie rezultând că a decedat ca urmare a hemoragiei interne şi externe. Autorul a lăsat cadavrul în locuinţa sa până a doua zi când l-a tranşat în mai multe bucăţi, le-a ambalat în saci menajeri şi i-a aruncat în râul Cibin în noaptea de 17/18.02.2021. 

În data de 25.02.2021 autorul a condus organele judiciare la locul unde au fost aruncate părţi din cadavru.

Prin ordonanţa din data de 25.02.2021 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi profanare de cadavre, prev. şi ped. de art. 188 alin.1 C.penal şi art. 383 alin.1 C.penal. 

 Prin ordonanţa din data de 26.02.2021 s-a dispus reţinerea suspectului, urmând a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, de sprijinul personalului din cadrul Inspectoratului pentru  Situaţii de Urgenţă Sibiu şi al medicilor legişti din cadrul Serviciului Judeţean  de Medicină Legală Sibiu.

  Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. “ se arată în comunicatul oficial al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *