spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Vinerea Verde: Cu ce au mers la serviciu politicienii sibieni

Știri din Județ

Publicitate

Ministerul Mediului a lansat Vinerea Verde, un proiect prin care roagă în primul rând angajații din sectorul public să vină la serviciu în fiecare vineri cu mijloacele de transport nepoluante. Ministrul Mediului vrea să dea astfel un semnal tuturor românilor să folosească vinerea mijloace de transport alternative nepoluante.

Raluca Turcan cu mașina electrică

Deputatul de Sibiu, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a venit astăzi la serviciu cu mașina electrică: „În această dimineață, am venit la sediul Ministerului cu un automobil electric. Este genul de automobil pe care îl folosesc cu plăcere nu atât pentru confortul pe care îl oferă, ci pentru faptul că este prietenos cu mediul. Estimările arată că fiecare dintre noi suntem răspunzători față de mediul încunjurător pentru 7000 de kg de CO2 anual, în mare parte din cauza faptului că folosim automobile ”clasice”.”

Adrian Bibu a mers cu trotineta… de copii

Administratorul public al Consiliului Județean Sibiu Adrian Bibu a ajuns astăzi la sediul instituției cu o trotinetă … de copii. „Eu am ales trotineta, dar mersul pe jos sau bicicleta sunt la fel de bune. Măcar o dată pe săptămână!”

Astrid Fodor a mers pe jos la Primărie

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor a venit, alături de mai mulți colegi din primărie, pe jos, astăzi, la serviciu. „Am primit apelul Ministerului Mediului de a participa la programul Vinerea Verde așa că astăzi am ajuns pe jos la serviciu. Mai mulți colegi din Primărie au ales și ei să lase astăzi mașina acasă. Este un gest simbolic, dar un semnal important că ne dorim cu toții un aer mai curat și un oraș mai verde” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Foto: Fodor a mers pe jos și la alegeri

Prefectul Crețu a venit îmbrăcat în verde

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu a venit îmbrăcat în verde. „Alături de alți angajați din prefectură, astfel au marcat vinerea verde pentru că sunt navetiști”, a explicat Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al instituției. Ea a declarat că prefectul locuiește în Tălmaciu și nu avea alt mijloc de deplasare alternativ mașinii. La Prefectura Sibiu sunt mai mulți angajați care vin mereu la serviciu pe jos, a precizat Ștefan.

Daniela Cîmpean a venit cu mașina, din cauza programului

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean a venit astăzi cu tot cu mașina. „Programul zilei de azi nu mi-a permis să vin pe jos, dar de săptămâna viitoare îmi voi organiza agenda zilelor de vineri astfel încât să vin pe jos sau cu bicicleta”, a declarat Cîmpean pentru Sibiu Independent. Ea a declarat că folosește des bicicleta, în timpul liber.

Dan Barna a mers pe jos

Vicepremierul Dan Barna, deputat de Sibiu, a mers pe jos la muncă astăzi: „Nu e prima oară când vin pe jos la muncă. Astăzi am făcut-o pentru a mă alătura inițiativei „Vinerea Verde – Stop! Azi, mașina stă pe loc”. Cred că ne vom apropia de societatea pe care ne-o dorim atunci când particula „eco” nu va mai fi un lucru cool și excepțional, marcat pe la ocazii festive, ci va desemna un stil de viață mai puțin poluant, mai sănătos și, de ce nu, mai eficient.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor