18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

ŞELIMBĂR: Proiect de dezvoltare turistică a zonei pădurii și lacurilor Șopa

Știri din Județ

Primăria comunei Șelimbăr a început de peste un an de zile un proiect etapizat de dezvoltare turistică și punere în valoare a pădurii și lacurilor Șopa. „Întreaga zonă este proprietatea primăriei Șelimbăr și vrem să devină o oază turistică și de agrement pentru șelimbăreni și nu numai”, a declarat pentru Sibiu Independent primarul comunei Marius Grecu.
Anul trecut au fost amenajate alei și bănci prin pădure. Anul acesta, în bugetul de investiții, este prevăzută o zonă de picnic lângă lacurile Șopa cu mese, bănci și locuri special amenajate pentru grătar.


Primăria va asfalta și drumul de acces care pornește din DN1 până la mănăstire. „Nu va fi doar un drum pentru mașini ci și o pistă de biciclete. Astfel facem legătura între comuna Șelimbăr și zona de agrement Șopa pentru bicicliști”, a explicat primarul Marius Grecu.


Specialiștii din primăria Șelimbăr au proiectat un circuit pentru bicicliști care pornește din străzile Brana și Mihai Viteazul. Acestea două vor fi reconfigurate anul acesta pentru a face loc unei piste de biciclete. „Oamenii vor putea pleca din zona Brana, pe bicicletă, și pe acest circuit vor ajunge până la Pădurea Șopa”, a declarat primarul comunei Marius Grecu.

În viziunea primarului în zona pădurii Șopa se poate amenaja un spațiu gen Arka Park pentru copii. „Mai ales în ziua de astăzi știm cât de importantă este mișcarea pentru copii în aer liber. În pădurea Șopa putem amenaja o zonă pentru sport și mișcare gen Arka Park”, a explicat primarul comunei Marius Grecu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri