14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

VIDEO-FOTO: Primăria Dumbrăveni a avizat un eveniment canin cu participarea a sute de oameni

Știri din Județ

ACTUALIZARE 28.3.2021 la final articol

Un eveniment cu sute de participanți s-a petrecut în această dimineață, începând cu ora 11:00, la Dumbrăveni. Show-ul canin a fost organizat de către Asociația Chinologică Sibiu și se desfașoară în zilele de 27-28 martie 2021.

Conform IPJ SIBIU, cei de la Poliția Dumbrăveni au fost notificați de Primăria Dumbrăveni despre faptul că a fost dat aviz favorabil pentru evenimentul menționat, conform unui ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății.

Conform unor surse oficiale, evenimentul nu are avizul DSP ci doar cel de la DSVSA.

Primăria Dumbrăveni a motivat poliției că evenimentul se poate organiza conform legii cu până la 500 de oameni, cu condiția ca toți cei 500 să fie doar participanți, și nu spectatori. Nu este clar în ce ordin a găsit Primăria Dumbrăveni această prevedere. Conform Poliției Dumbrăveni, la eveniment sunt aproximativ 400 de participanți și niciun spectator.

sursă video: cont public Facebook

În ordinul comun menționat de noi anterior este precizat că astfel de competiții sportive trebuie să se desfășoare exclusiv în baze sportive împrejmuite.

Sibiu Independent a cerut un punct de vedere Primăriei Dumbrăveni însă până la ora publicării articolului nu am primit nici un răspuns.

ACTUALIZARE 28.03.2021:

Pe pagina de Facebook a primarului din Dumbrăveni a apărut în această seară un comunicat de presă emis de Asociaţia Chinologică Română, referitor la articolul apărut în ziarul nostru. Înaintea comunicatului primarul Emil Dârloşan mulţumeşte organizatorilor şi sponsorului: „Mulțumim Asociației Chinologice Romane, Asociației Chinologice a Județului Sibiu și firmei BAUM pentru sprijinul acordat in organizarea evenimentului canin desfășurat in orașul nostru !”

Redăm mai jos comunicul Asociaţiei Chinologice Române, cu rezerva că vom reveni şi cu punctul de vedere al DSP Sibiu când îl vom primi:

Comunicat al Consiliului director al A.Ch.R.,

Cu referire la articolul ”Video-Foto: Primaria Dumbraveni a avizat un eveniment canin cu participarea a sute de oameni”, publicat pe site-ul sibiuindependent.ro in data de 27.03.2021,

– recunoscand rolul covarsitor al mass-media in formarea opiniei publice, fiind mijlocul prin intermediul caruia este asigurata interfata legaturilor, conexiunilor, raportului dintre diversele structuri sociale, de la institutii publice, institutii comerciale, corporatii, asociatii si fundatii fara scop lucrativ, pana la individul particular,

– constatand transmiterea in spatiul public a unor informatii insuficient documentate si analizate de catre autorul articolului, Consiliul director al A.Ch.R. aduce la cunostinta publica urmatoarele:

1. Potrivit dispozitiilor Legii nr. 55/2020, privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dispozitiilor art. 1 pct. 4 din Anexa nr. 3 la HG nr. 293/2020, privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 14 martie 2021 si Anexei nr. 2 la Ordinul M.T.S. nr. 1219/2020, defasurarea competiilor in are liber NU este supusa autorizarii/avizarii/aprobarii directiilor de sanitate publica,

2. Cu toate acestea, in spiritul colaborarii excelente avute cu autoritatile si institutiile locale, Asociatia Chinologica a Judetului Sibiu, membru marcant al Asociatiei Chinologice Romane, a transmis catre Directia de Sanatate Publica Sibiu o informare privind organizarea competitiilor chinologice de la Dumbraveni, inregistrata sub nr. SB-5111/25.03.2021.

3. In acelasi spirit, Asociatia Chinologica a Judetului Sibiu a transmis si catre celelalte autoritati si institutii publice de la nivel local informari privind organizarea competiilor chinologice in discutie si colaboreaza intens cu acestea pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta civica in aceste timpuri grele pentru noi toti afectate de restrictiile necesare pentru gestionarea pandemiei de COVID-19.

4. In consecinta, in spiritul corectei informari a opiniei publice, Consiliul director A.Ch.R. apreciaza ca au fost respectate toate dispozitiile legale aplicabile in materie si ca articolul in discutie contine o analiza insuficient documentata a prevederilor legale aplicabile, scopul prezentului comunicat fiind tocmai acela al corectarii/completarii analizei jurnalistice.

5. Pe de alta parte, Consiliul director A.Ch.R. saluta sprijinul extraordinar al Primariei Dumbraveni si implicarea deosebita a domnului Emil Darlosan, Primarul orasului Dumbraveni in organizarea primelor competitii chinologice din acest an aflate sub egida A.Ch.R. si califica drept excelent parteneriatul prevazut de art. 2 lit. E din OG nr. 26/2000, cu privire la asociatii si fundatii pe care Asociatia Chinologica Romana si Asociatia Chinologica a Judetului Sibiu l-au stabilit cu Primaria Dumbraveni pe baze legale, solide, de incredere si de sprijin reciproc, parteneriat a carui continuare si dezvoltare se va afla in atentia Consiliul director A.Ch.R.

Pentru conformitate, Cristian Stefanescu

FOTO: profil public Florin Spatacean
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri