spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

UNICAT: Locul unde îţi faci singur preţul la cărţi

Știri din Județ

Publicitate

Centrul Cultural „Cărţi fără preţ” s-a deschis la Sibiu pe strada 9 mai nr 47. Este un proiect non-profit de salvare a cărţilor şi stimularea lecturii. Aici oamenii aduc donaţii de cărţi, iar cei pasionaţi de lectură pot achiziţiona cărţi din toate domeniile. Cărţile nu au preţuri, fiecare cititor având posibilitatea de a alege una până la trei cărţi. Donaţiile libere în urnă sunt încurajate pentru a susţine acest proiect dedicat culturii.

Deschis de la 1 noiembrie anul trecut, Centrul Cultural „Cărţi fără preţ” este o continuare a unui proiect mai vechi la Sibiu, care oferea cărţi pe stradă oamenilor prin tonete pe centru sau vara, prin intermediul proiectului Oraşul Artiştilor din Piaţa Mică. „Am făcut un efort mare de a strânge cărţi de la oameni şi de a-i încuraja să nu le mai arunce la gunoi. Acum căutăm cititori pentru aceste cărţi. Donaţiile primite de la cei dornici de lectură ne ajută să achităm costurile proiectului şi să susţinem cauze sociale partenere”, a declarat Ioan Blaga, voluntar în cadrul proiectului.

La cei 76 de ani, el a ales să îşi ocupe timpul cu cărţile din dorinţa de a vedea mai mulţi tineri care citesc. „Din păcate tinerii sunt mereu cu ochii în tablete, telefoane şi calculatoare, iar cartea a fost dată uitării. Este important pentru dezvoltarea lor intelectuală, emoţională şi a imaginaţiei”.

Proiectul de la Sibiu este unicat în România. Orarul de funcţionare a Centrului Cultural „Cărţi fără preţ” este de luni până vineri orele 11-16 şi sâmbăta 11-14.

carti fara pret sibiu
carti fara pret sibiu
carti fara pret sibiu
carti fara pret sibiu
carti fara pret sibiu
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri